01/02/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Buiten Europa

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Restaurants

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

In 2017 is een Italiaans koppel naar Curaçao gekomen, om een ambachtelijke ijssalon te starten. Ondertussen is de ijssalon, waar Italiaanse Gelato, espresso, (semifreddo) desserts en cake wordt geserveerd, een begrip bij veel Curaçaose locals. Maar ook toeristen, voornamelijk in de regio Jan Thiel Baai, weten de ijssalon meer dan eens te vinden tijdens een vakantie op Curaçao. De gelatoshop levert ook aan verschillende hotels en horecazaken.


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een unieke ijssalon in Curaçao, op een zeer centrale locatie aan de drukste weg op het eiland. Gelet op de gunstige ligging, dicht bij de populaire toeristische badplaats Jan Thiel en de hoge kwaliteit van de producten, staat de ijssalon bekend als een van de beste op het eiland (Tripadvisor, Facebook recensies beoordelen de ijssalon als de beste in Curaçao).

In de ijssalon wordt naast 100% Italiaanse gelato, ook koffie geserveerd, met gebak en semifreddo (desserts). Door de goede naamsbekendheid van de zaak, zijn er ook steeds meer horecazaken en hotels die zakelijk gelato afnemen.

Er zijn geen lopende personeelscontracten.


Onderscheidend vermogen

De gelato shop is een van de weinige echte Italiaanse ijswinkels op het eiland en de enige locatie waar ook semifreddo (Italiaanse desserts) en ijscakes worden geserveerd. De winkel ligt op een A1 locatie, aan de drukste weg in heel Curaçao.


Overig

De overname betreft een activa overname. Over te nemen is: machines en apparatuur om de gelato te maken en te verwerken, koel- en vriesinstallaties, Italiaans espressoapparatuur, een ijsvitrine en gebaksvitrine. Alle vitrines en ijsapparatuur zijn geïmporteerd uit Italië. Bedrijfsauto (Kia Sorrento), tafels en stoelen e.d. zijn ook inbegrepen. De waarde van de apparatuur komt uit rond de 140.000 euro.

De verkopers hebben passie voor de zaak en zijn bereid om alles uit te leggen over de receptuur, de bedrijfsprocessen en brengen u graag in contact met boekhouders-, bedrijfsadviseurs die kunnen helpen met eventuele wet- en regelgeving. Eigenaren zijn ook bereid om nog 2 tot 4 weken actief te blijven na de overname, om zorg te dragen voor een goede overgang.

Omdat de eigenaren verder gaan met een ander avontuur, is er geen interesse om actief te blijven in het bedrijf. De eigenaren wensen het volledige bedrijf (100%) te verkopen in een activa/passiva transactie, waarbij u 100% eigenaar wordt van de onderneming.


Afbeeldingen
Ijssalon in Curacao op A1 locatie
Regio
Buiten Europa
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000