Profiel nr. 67349

Importeur/leverancier industriele systemen voor LED verlichting

04/04/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in hout- en bouwmaterialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming (BV) is inmiddels ruim 12 jaar actief in het ontwikkelen, produceren en leveren van LED verlichting voor industriële en professionele toepassing. Het B2B klantenbestand omvat ruim 40 afnemers. Dit zijn installateurs, wederverkopers (groothandels) en eindgebruikers. De onderneming is gevestigd in ZW Nederland. De benodigde oppervlakte bedrijfsruimte is zeer beperkt. Deze wordt gebruikt voor assemblage, magazijn en kantoor. De bedrijfsactiviteiten zijn verder probleemloos te verplaatsen naar andere delen in het land.  


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming levert met regelmaat professionele LED armaturen voor grotere projecten, in omvang van €20.000 tot €50.000. De jaaromzet is circa €200.000 met een brutomarge van ruim 40%. De productie van componenten en eindproducten is voor een belangrijk deel uitbesteed bij specialistische toeleveranciers (ZO Azië). De armaturen worden deels in eigen montageruimte geassembleerd, getest en vrijgegeven. De organisatie omvat 1 medewerker (DGA). Assemblage wordt (incidenteel) gedaan door uitzendkrachten. 


Onderscheidend vermogen

De productrange betreft een assortiment producten voor een breed toepassingsgebied. Deze onderscheiden zich door een goede kwaliteit (technische uitvoering) en een gunstige prijsstelling. De producten voldoen aan hoge eisen van duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Voor een aantal niche markten heeft men de beschikking over specials. Specials zoals armaturen voor de chemie, olie en gaswinning, corrosiebestendige armaturen voor agressieve chemische omgeving. Vandalisme bestendige (hufterproof) armaturen voor de stedelijke en openbare omgeving en armaturen voor het verlichten van sportvelden en sportaccommodaties.


Overig

Een aantal groeimogelijkheden zijn echter onvoldoende benut. Er zijn goede kansen voor export naar omringende EU landen, intensievere samenwerking met elektrotechnische installateurs en ingenieursbureaus, rechtstreekse verkoop aan eindgebruikers via webwinkel, commerciële inspanningen, gericht op bestaande klanten.

Tevens zijn er concrete ideeën en aanknopingspunten voor uitbreiding naar specifieke marktsegmenten. Relatie wil de onderneming verkopen om persoonlijke redenen (ondermeer: leeftijd). Na de overdracht is hij –in overleg- beschikbaar voor bedrijfsoverdracht en technische ondersteuning. De overdracht kan via een activa transactie, echter met een voorkeur voor een aandelentransactie. 


Importeur/leverancier industriele systemen voor LED verlichting
Regio
Noord-Brabant
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
250.000 - 500.000