07/03/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Levensmiddelendetailhandel

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

In de vestigingsplaats (in een gemeente rond Amsterdam) hebben diverse onderzoeken in de afgelopen jaren uitgewezen dat er behoefte was aan een delicatessenzaak. Deze onderzoeken werden geïnitieerd door de gemeente en ondernemersvereniging in het kader van vernieuwing in de dorpskern. In 2017 is deze delicatessenzaak van start gegaan en bleek er inderdaad grote animo te zijn onder het lokale publiek. 


Activiteiten van het bedrijf

Deze luxe delicatessenzaak biedt in huis gebrande noten,delicatessen, binnenlandse en buitenlandse kazen, gekoelde frisdranken, wijnen en cadeauartikelen. Producten die je niet in de supermarkt vindt. Origineel en van hoge kwaliteit. Daarnaast gezonde, lekkere maaltijden, die in de zaak bereid worden en die mensen thuis kunnen nuttigen. Denk aan verse soep, salades en éénpansgerechten.


Onderscheidend vermogen

De winkel ligt op een absolute A-locatie in het dorp, in een rijtje tussen de andere dagelijkse behoeften: bakker, slager, groenteman. Ruime parkeergelegenheid (eerste 2 uur gratis). In de straat zitten ook een postkantoor, Kruidvat en Hema. Verder telt het dorp op afstand twee supermarkten. In het dorp worden veel evenementen gehouden en ook daarvoor is de ligging in het centrum erg gunstig. Het aanwezige team mag ook genoemd worden als onderscheidend punt. Met drie 'vaste' oproepkrachten en weekendhulpen heeft dit team zich bewezen toen de eigenaren om persoonlijke redenen minder aanwezig waren.


Overig

De weekomzet in de eerste startmaanden was gemiddeld € 5.000. Inmiddels is deze gegroeid naar bijna € 6.000 en we denken dat het maximum met de huidige diensten op € 7.000 ligt, dus een omzet van ongeveer € 350.000 per jaar. De ondernemersbeloning zal dan naar schatting € 110.000 bedragen.  De omzet kan versneld verhoogd worden door naast de huidige verkoop nieuwe diensten te ontwikkelen: 

  • Catering; 
  • Picknickmanden; 
  • Proeverijen; 
  • Exploitatie van de bovenruimte; 
  • Maaltijdbezorging; 
  • Lichte horeca (koffie en borrel);
  • Kerstpakketten (is al deels gestart).

Afbeeldingen
Delicatessenzaak in welvarend dorp
Regio
Noord-Holland
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000