Profiel nr. 66031

Allround loodgietersbedrijf, winstgevend met veel groeipotentieel

21/09/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het loodgietersbedrijf is in midden jaren '70 opgericht en is tien jaar geleden overgegaan naar de huidige eigenaar. De nieuwe eigenaar heeft het bedrijf uitgebouwd tot het winstgevende bedrijf wat het nu is. Een nieuwe zakelijke uitdaging buiten de branche heeft de DGA doen besluiten zijn bedrijf te koop aan te bieden. De DGA houdt 100% van de aandelen in het loodgietersbedrijf middels een holding-BV. De transactie: De transactie behelst de overname van 100% van de aandelen in het loodgietersbedrijf. Van de koper wordt verwacht dat de financiering door de holding bij de aankoop van het bedrijf volledig wordt afgelost. De DGA is bereid om in overleg werkzaam te blijven voor de vennootschap (in aanvang 0,6 tot 0,8 FTE) en gedurende een beperkte periode geleidelijk uit te faseren.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is een allround loodgietersbedrijf en is actief in service, montage, aanleg en onderhoud van sanitair, gas- en waterleidingen, aanleg riolering, ventilatie, dakbedekking en goten, verwarmingsinstallaties en duurzame energie. De vennootschap werkt vooral voor particulieren maar ook voor woningbouwverenigingen, bouwbedrijven/aannemers en enkele VVE’s. Binnen de bestaande klantenkring is nog veel omzetgroei mogelijk. Het werkgebied is Midden-Brabant. De vennootschap heeft een enthousiast team van goed opgeleide installateurs en twee leerling-installateurs.


Onderscheidend vermogen

Marktpositie: De vennootschap werkt veelal voor vaste opdrachtgevers en voor particulieren met een jarenlange binding met het bedrijf. Binnen de bestaande klantenkring is nog veel omzetgroei mogelijk. De goede naamsbekendheid biedt zeker perspectief tot groei. Inkoop: Het bedrijf is lid van een inkoopcombinatie waardoor scherpe inkoopprijzen gegarandeerd zijn.


Overig

Bedrijfspand: Het bedrijf beschikt over een bedrijfspand welke wordt gehuurd van de holding. Het bedrijfspand bestaat uit circa 70 m2 kantoor en circa 700 m2 magazijn en bedrijfshal. Koop of huur van het bedrijfspand kan onderdeel uitmaken van de transactie maar dat is niet per se noodzakelijk. In geval van huur wordt een huurcontract aangegaan tot 2021 tegen een marktconforme huur. Bedrijfsmiddelen: De vennootschap is goed geëquipeerd met de voor de frequent terugkerende werkzaamheden benodigde werktuigen en gereedschappen. De vennootschap heeft een 9-tal bedrijfsbusjes in eigendom. Financiën: Het bedrijf is winstgevend, de genormaliseerde EBITDA bedraagt circa 15% van de omzet. De bruto marge bedraagt meer dan 55%. Het bedrijf wordt, behoudens de gebruikelijke vlottende passiva, gefinancierd door de holding.


Allround loodgietersbedrijf, winstgevend met veel groeipotentieel
Regio
Noord-Brabant
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000