Profiel nr. 66016

Groothandel in Medische instrumenten en Medisch educatieve materialen, B2B

04/10/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Te koop aangeboden: groothandel in medische instrumenten  en  medisch educatieve materialen, opgericht in 2003. De overname is inclusief webshop, klantenbestand (preferred supplier van een aantal grote internationale bedrijven), inkoopnetwerk en goede bedrijfsnaam. Door het behalen van pensioengerechtigde leeftijd van een van de twee aandeelhouders wordt gezocht naar een overnamekandidaat van het bedrijf. De omzet van het bedrijf is stabiel 430K in de afgelopen jaren. Een omzet van 200 K is een gegarandeerde omzet van jaarlijks terugkerende orders. De afgelopen 15 jaar is altijd winst gemaakt en dividend uitgekeerd bovenop het DGA-salaris van beide aandeelhouders.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming houdt zich vnl. bezig met de inkoop/ verkoop van medische instrumenten en medisch educatieve artikelen. Verkoop vindt plaats aan bedrijven (pharma, medische groothandels, ziekenhuizen, zorginstellingen) De omzet in medisch educatieve materialen wordt behaald in een nichemarkt  met het actief meedenken en bezoeken van  klanten in deze markt. Deze nichemarkt zorgt voor een substantieel percentage van de totaalomzet. Via de webshop wordt ook aan particulieren geleverd, dit is echter een minimaal onderdeel van onze bedrijfsvoering en omzet.


Onderscheidend vermogen

Groeimogelijkheden:

  • Nationaal & internationaal. Er wordt nu op bescheiden schaal Europees uitgeleverd. Intensivering van het bezoeken van bestaande klanten, verdere acquisitie van zorginstellingen, productportfolio verbreden.
  • Marketing via social media en updaten van de website,
  • Bedrijf is gemakkelijk verplaatsbaar (geen onroerend goed, geen personeel)

Overig

Noodzakelijk om ons bedrijf succesvol te continueren/ uit te breiden: Enige medische kennis en kennis van de organisatie van de gezondheidszorg. Benodigde inwerkperiode 2-4 maanden. Beoogde overdrachtsdatum medio: 2019. 1 FTE volstaat om dit bedrijf te runnen. Alleen reageren wanneer er minimaal 200K aan vrij vermogen beschikbaar is.  


Afbeeldingen
Groothandel in Medische instrumenten en Medisch educatieve materialen, B2B
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000