Profiel nr. 65893

Evenementenbedrijf in verhuur van recreatieve voertuigen aan West-Zeeuws Vlaamse Kust

07/02/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Zeeland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit bedrijf bestaat inmiddels 8 jaar en de activiteiten zijn met name gericht op de verhuur van e-solexen, e-scooters, e-bikes, en segways aan bedrijven, families en toeristen. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf haar activiteiten steeds verder uit kunnen breiden, mede door de sterke groei van het toerisme aan de Zeeuws Vlaamse kust. Mede door sterke groei van het toerisme aan de Zeeuws Vlaamse kust. Het ondernemersechtpaar is inmiddels 65+ en er is geen geschikte opvolging. De infrastructuur wordt gehuurd van gemeente Sluis. Tevens is er een horecavergunning aanwezig.


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een activatransactie van inventaris, vervoersmiddelen en goodwill van deze VOF. De locatie is een badplaats aan de kust van West- Zeeuws Vlaanderen nabij Cadzand.


Onderscheidend vermogen

Verdere groei van het bedrijf is mogelijk door het verruimen van de openingstijden en het intensiveren van de horeca-activiteiten. Momenteel wordt er alleen koffie, thee en frisdrank geschonken en verpakte ijsjes verkocht. De gemeente SLuis is overigens partner en ondersteund het bedrijf binnen de wettelijke kaders. Verkoper geeft aan dat er voldoende marktpotentie aanwezig is voor uitbreiding van diverse vervoersmiddelen namelijk, het aantal: - Solexen met 4 stuks (nu 36 stuks) - Scooters met 1 stuk (nu 3 stuks) - E-bikes met 7 stuks (nu 7 stuks) - Segways (nu 5 stuks) lijkt voorlopig voldoende Met name fietsen of racen op het strand per E-kickbike is momenteel erg in opkomst in Nederland en België. Dit zou tevens een mooie uitbreiding kunnen zijn van de activiteiten. Concurrentiepositie is goed aangezien dit het enige bedrijf in de regio is wat e-solexen en e-scooters verhuurt.


Overig

De jaaromzet van de afgelopen jaren (per seizoen april-okt): 2016 = EUR 75/k 2015 = EUR 70/k 2014 = EUR 62/k Er is sprake van een structurele cashflow en het bedrijf heeft een solvabiliteit van 90%. De vraagprijs is bepaald op EUR 120.000 en is opgebouwd uit de dagwaarde van de vervoersmiddelen EUR 45/k, een Mercedes Sprinter bus EUR 10/k, overige inventaris EUR 15/k en goodwill EUR 50/k.


Evenementenbedrijf in verhuur van recreatieve voertuigen aan West-Zeeuws Vlaamse Kust
Regio
Zeeland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000