06/12/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Veelbelovend innovatief IT-bedrijf met een assortiment aan tools om klantengedrag te meten en te sturen. Technologie en software vallen in het veld Bigdata en IoT (Internet of Things). Het bedrijf ontwerpt/ ontwikkelt/ verkoopt en ondersteunt oplossingen  zelf en met gecertificeerde partners. Verkoop verloopt voornamelijk via het partner netwerk in West en Oost Europe. Opgericht in 1993,  kantoor in Amsterdam


Activiteiten van het bedrijf

De omzet is sterk gedaald en bedraagt momenteel ca. € 300.000. De operatie wordt gevoerd door 2 werknemers, 4 freelancers , partners en externe monteurs. De positionering en de reële mogelijkheid om de activiteiten door synergie uit te breiden, geven ruime kansen om tot groei van de omzet en de winst te komen.

Omzetdaling is voornamelijk toe te schrijven aan de laatste retailcrisis. Opschalen via grote, zich langzaam herstellende klanten wordt lastiger door dalende marges en de steeds hoger gestelde eisen. Daarom is de directe verkoop weer opgepakt naast het partnernetwerk.


Onderscheidend vermogen

Schaalbare Oplossingen die als SaaS voor wederkerende inkomsten worden aangeboden. Potentiele groei is gebaseerd op een verkoopassortiment met een flexibel software platform met veel features en een bestaand partnernertwerk. Potentieel efficientie toename door combinatie van ICT-/ en Serviceafdeling en huisvesting. Na het tekenen van een NDA, komt er een Info Memorandum beschikbaar waarin uitgebreider beschreven wordt wat de werkzaamheden van het  bedrijf zijn alsmede ins en out daarbij behorend. 


Overig

Ontwikkelingen van de markt vraagt reorganisatie. Onmisbaar daarin is aansluiting op bestaande infrastructuren. Opbouw van de interne structuur vergt kennis en passie voor aansturen mensen.De Kwaliteiten van de huidige ondernemer liggen in Sales en Ontwikkeling. Momenteel ligt de nadruk echter veel bij werkzaamheden volgend uit de herstart. Eigenaar kan (voor een af te spreken periode) blijven of vertrekken naar gelang de koper wenst.

Voor de hand liggende koperstypen zijn investeerders met een MBI-kandidaat met een aanvullende bedrijfsportfolio, bedrijven met een aanvullende portfolio, de kennis en de wil om  onze markt te betreden of om hun bestaande productrange uit te breiden naar international market op het gebied van BigData Retail-\ Public Transport-\ Malls-\ Librairy+Musea.

De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een 100% aandelentransactie van éen of beide bv’s, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming (en).


Customerbehaviour Software company
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000