Profiel nr. 65639

Groothandel ijsblokjes, water/koeltechnische apparatuur

07/05/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onderneming die zich enerzijds bezig houdt met groothandelsactiviteiten in ijsblokjes en crushed ice, water- en koeltechnische apparatuur, en overige goederen. Daarnaast voorziet de onderneming haar clientèle van een passende service en bezorging. De onderneming levert aan zakelijke relaties, horecagelegenheden en particulieren. Er is sprake van een stijgend omzetniveau met dito bedrijfsresultaat.


Activiteiten van het bedrijf

De klantenkring van de onderneming bestaat op dit moment uit een groot aantal vaste opdrachtgevers. De klantenkring bestaat voor ± 20% uit particuliere afnemers en voor ± 80% uit zakelijke afnemers. Met sommige van deze afnemers wordt al meer dan 10 jaar zaken gedaan. De opdrachtgevers zijn voornamelijk gevestigd in Zuid-Oost Nederland.


Onderscheidend vermogen

Verder heeft de onderneming een 7 dagen leverservice voor cliënten. Het bedrijf bestaat meer dan 20 jaar en heeft in haar branche een uitstekende naamsbekendheid opgebouwd. Er is voor inkoop bewust gekozen voor vaste leveranciers in het kader van borging van continuïteit.


Overig

Het betreft een eenmanszaak. Naast de ondernemer zijn er 2 medewerkers met tijdelijke en flexibele contracten in dienst. Voor piekmomenten wordt gebruikgemaakt van oproepkrachten. Goed geoutilleerd en financieel gezond bedrijf. Ondernemer is bereid, indien gewenst, om nog een nader te bepalen periode de koper te blijven begeleiden. Ook bestaat de mogelijk tot koop van het onroerend goed.


Groothandel ijsblokjes, water/koeltechnische apparatuur
Regio
Noord-Brabant
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000