Profiel nr. 65636

Bedrijf camper verhuur regio Zuid-Nederland & België

07/11/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Kampeer- en bungalowbedrijf

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De branche
Een vakantie met een camper wint steeds meer aan populariteit. Het vrije gevoel van kamperen gecombineerd met alle luxe en comfort van een camper trekt veel aandacht. De hoge aanschafwaarde van een camper kunnen veel particulieren niet bekostigen en zij richten zich dus op het huren van een camper. Bovendien is er veel vraag naar jonge tweedehands camper waar de hoge kop van de nieuwprijs af is. De camper is booming en dat merkt het bedrijf aan het sterk groeiende klantenbestand.

Beschrijving van het bedrijf
Sinds de oprichting in 2012 richt het bedrijf zich op de verhuur van campers. Een deel van de activiteiten bestaat ook uit de verkoop van jonge tweedehands campers. Het bedrijf is vooral actief in de regio's Zuid-Nederland en in de aangrenzende provincies in België.


Activiteiten van het bedrijf

In de huidige vorm heeft het bedrijf 5 tot 6 campers in de verhuur. De bezettingsgraad van de verhuurperiode toont aan dat het bedrijf in 5 jaar tijd is uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor particulieren die een camper huren.
Inmiddels staan er 4 websites online (2 in Nederland & 2 in België) en is het bedrijf ook online (via google) goed vindbaar geworden. In de huidige vorm besteed de verkoper gemiddeld 1 dag in de week (in de periode van april tot en met oktober) aan de werkzaamheden van dit bedrijf.


Onderscheidend vermogen

Groeimogelijkheden
Een overname van dit bedrijf biedt kansen om het bedrijf uit te breiden. In verband met de drukte van de eigenaren in een andere branche is deze mogelijkheid tot nu toe nog niet benut. Mede door de verschillende websites en de online vindbaarheid via zoekmachines is het bedrijf voorbereid op een uitbreiding naar andere regio's in Nederland en/of een verdere uitbreiding naar België.

Werkdruk
De werkzaamheden bij de huidige bedrijfsvoering omvat 1,5 dag per week, gedurende een half jaar (in de maanden oktober tot maart zijn er geen werkzaamheden). Op dit moment zijn er 1 a 2 personen werkzaam.


Overig

Reden voor verkoop
De verkoper is al een langere tijd actief is een andere branche. Het doel was om de werkzaamheden in de andere branche af te bouwen en zich meer te richten op de verhuur van campers. Wegens doorstart door onverwachte familieovername in de andere branche heeft de verkoper geen tijd meer voor de werkzaamheden bij het te verkopen bedrijf.

Overdracht
De koper wordt volledig geïnstrueerd en begeleid om de overname zo goed mogelijk te laten verlopen.

Vraagprijs € 268.000 (excl. btw) inclusief campers
De verkoper biedt de volledige bedrijfsnaam inclusief klantenbestand, (online) marketing en 5 zeer nette campers aan. De verkoopsom omvat ook een voorraad reservematerialen en inventaris. Er bestaat ook een mogelijkheid het bedrijf zonder de campers over te nemen.


Bedrijf camper verhuur regio Zuid-Nederland & België
Regio
Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000