Profiel nr. 65600

Crowdfund platform met goede naam en efficiënt ingerichte organisatie

25/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het platform is gestart in 2014 en is actief in crowdfunding voor (startende) bedrijven in met name de in Nederland. Er is inmiddels ca 0,75 mln aan projecten gefinancierd via crowdfunding. De aandeelhouders zijn tevens (voornamelijk onbezoldigd) manager/directeur bij de BV. Vanwege het feit dat de aandeelhouders ook actief zijn bij andere bedrijven staan ze nu voor de keuze om te investeren in een full time manager of (gedeeltelijke) overname van het kwalitatief zeer goede platform door een derde partij.


Activiteiten van het bedrijf

Het platform heeft momenteel een relatief klein marktaandeel. Kort gezegd worden via ons platform financieringen verstrekt aan bedrijven door diverse (kleine) investeerders, met name particulieren. Op het gebied van crowdfunding zijn met name de volgende punten van belang:

  • AFM ontheffing: Het platform is in het bezit van een AFM ontheffing (goedkeuring bemiddeling gelden van derden). De AFM heeft forse regelgeving ingevoerd voor crowdfunding en het verkrijgen van een ontheffing is naast een tijdrovend ook een kostbaar (ca € 100.000) proces. Crowd funding activiteiten zijn alleen met een ontheffing toegestaan.
  • IT structuur: Vanwege de zeer vele kleine transacties (gemiddelde investering pp is bijvoorbeeld ca € 500 bij een project van ca € 100.000), is een goede geautomatiseerde verwerking van de vele kleine transacties een must. Het platform heeft intern een IT platform ontwikkeld dat als kwalitatief zeer goed is beoordeeld zoor zowel de AFM als de onafhankelijke externe auditor.

Onderscheidend vermogen

Dit innovatieve crowdfunding platform biedt alle vier de mogelijkheden aan (doneren, presales, aandelen, lenen). Het is zelfs mogelijk te combineren. Daarnaast is er een intelligent en zeer kosten efficiënt systeem voor het uitkeren aan investeerders. Als één van de zeer weinige partijen in Nederland werken wij met een derdengeldenrekening, waarbij tevens de mogelijkheid bestaat voor de investeerder om zijn verkregen aflossingen en renteontvangsten gedurende een langere periode te bewaren of te (her)investeren bij op het platform. We hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met een gerenommeerde financiële partij, die in het bezit is van een DNB licentie. Hierdoor zijn de investeringen van de particulier ten allen tijde beschermt, ongeacht de situatie bij het platform. Met het opzetten van deze structuur was een investering gemoeid van circa € 40.000, de maandelijkse maintenance kosten bedragen ca € 1.500 per maand.


Overig

Het platform is lid van de branche organisatie voor crowdfunding. Via deze weg is er regelmatig contact met onder meer de overheid en andere regelgevende instanties over het (verder) verbeteren en uitbreiden van crowd funding in Nederland. Ook worden door de branche organisaties regelmatig (externe en onafhankelijke) audits uitgevoerd bij haar leden. Wij kunnen deze audit rapporten overleggen, waaruit een zeer goede score blijkt.

Het betreft een flexibele overname, waarbij verschillende vormen bespreekbaar zijn. Deze onderneming is zeer interessant voor mensen met een achtergrond in de financiële wereld met ervaring in het adviseren bij financieringsbehoefte. 


Crowdfund platform met goede naam en efficiënt ingerichte organisatie
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
N.o.t.k.