Profiel nr. 65556

Self-supported luxueuze (recreatie)appartemtencomplex aan jachthaven

13/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Opdrachtgever richt zich op de verhuur van 11 luxueuze gemeubileerde appartementen in een zeer aanlokkelijk recreatieappartementencomplex voor short stay en recreatieve verhuur. De portefeuille bestaat uit een mix van twee- en driekamerappartementen en kan nog worden uitgebreid met 7 casco eenheden waardoor een meerderheid binnen de VVE bestaat.


Activiteiten van het bedrijf

Het appartementencomplex is gerealiseerd in een charmante omgeving te midden van een groene, waterrijke oase in het hart van de Randstad. In de directe omgeving bevinden zich op loopafstand een golfbaan, een tennis en squash centrum, fitness centrum, wellness centrum, botenverhuur en een kinderspeelparadijs alsmede diverse goede restaurants. Ook zijn prominente steden met alle voorzieningen, Schiphol en het Noordzeestrand op direct bereikbare afstand. Het complex is direct gelegen aan een een goed ingerichte aanleghaven met open vaarverbindingen, waarin voor ieder appartement desgewenst een ligplaats te huur is. Het aanbod in de regio is gefragmenteerd. De sterk groeiende vraag naar met name gemeubileerde huurwoningen groeit sterk. De portefeuille biedt daardoor zicht op een stabiele cash flow en een uitstekend rendement.


Onderscheidend vermogen

Bij short stay wordt uitgegaan van een verblijf van minimaal één maand tot maximaal zes maanden. Short stay verhuur kenmerkt zich door de 6% BTW die men mag berekenen aan de huurder. Op basis hiervan zijn bedrijven over het algemeen het meest geïnteresseerd in short stay, omdat zij de BTW terug kunnen vorderen. Voordeel voor de verhuurders is dat zij daardoor in principe de BTW op de investering, op exploitatie- en onderhoudskosten (21%) kunnen terugvorderen. De verhuur is vanaf de start boven verwachting hoog uitgekomen, zo ook het afgelopen 2e kwartaal 2017. De bezettingsgraad bedroeg gemiddeld 94%. Dit komt voornamelijk door de strategie van focussen op short stay en het daarnaast flexibel inzetten van recreatieve verhuur om gaten in de bezettingskalender te vullen. Door deze aanpak was over de afgelopen 4 kwartalen de gemiddelde bezetting 88%. Landelijk is dit voor dergelijk onroerend goed 60 tot 65%.


Overig

De verhuur van alle appartementen in het complex is conform de statuten van de Verenging van Eigenaren uitbesteed aan 1 exploitant. Zij verzorgen tevens de acquisitie, financiële administratie, in- en uitcheck van gasten en controle over de oplevering. Per kwartaal geldt een afrekenmoment binnen 1 week na het verstrijken van desbetreffend kwartaal.

Financiële gegevens

  • Aantal appartementen: 11 (uit te breiden met 7 casco eenheden)
  • Totaal m2: 814
  • Verwachte bruto huurstroom 2017: € 215.000
  • BTW op de verhuur 6%
  • Vraagprijs (k.k. en excl. BTW) € 3.125.000
  • BAR (circa) 7%
  • BTW op OG en exploitatiekosten 21%
  • Overname vennootschap bespreekbaar

Self-supported luxueuze (recreatie)appartemtencomplex aan jachthaven
Regio
Zuid-Holland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
2.500.000 - 5.000.000