Profiel nr. 65448

Handelsbedrijf met de in- en verkoop van hout

02/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in hout- en bouwmaterialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een familiebedrijf in het noorden van Nederland actief als handelsbedrijf met de in- en verkoop van hout. Het bedrijf beschikt over een eigen zagerij en schaverij waar ervaren en vakkundige medewerkers maatwerk leveren in specialistische profileringen. Men levert hoofdzakelijk aan professionele houtverbruikers zoals aannemers, houtskeletbouwers en timmerfabrieken.


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten worden fulltime door de huidige eigenaar en 6,5 fte aan medewerkers uitgevoerd. De in- en verkoopwerkzaamheden worden uitgevoerd door de huidige directie met ondersteuning van een vertegenwoordiger. De verkochte handel wordt in eigen beheer getransporteerd. Het bedrijf onderscheidt zich in haar snelle levertijden. De snelheid van levering wordt mede geborgd door de relatief ruime voorraad. Ook is de onderneming gespecialiseerd in het op maat maken en leveren van specialistische profileringen. De bedrijfsvoering wordt vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijf is gehuisvest in een eigen pand dat van de holding wordt gehuurd. Verplaatsing naar een andere locatie is binnen redelijke termijn mogelijk en wenselijk.


Onderscheidend vermogen

Het klantenbestand is stabiel. Het bedrijf behaalde de laatste boekjaren een omzet van ca. € 1.900.000 op jaarbasis. Voor 2017 wordt een omzet van € 2.100.000 verwacht, met een winstgevende exploitatie.


Overig

Reden verkoop: De eigenaar heeft de leeftijd bereikt waarop hij het rustiger aan wil gaan doen. Daarom zoekt hij en een geschikte overnamekandidaat die het bedrijf verder de toekomst in laat groeien.

Mogelijke redenen om te kopen:

  • Strategische uitbreiding activiteiten in de houthandel;
  • Strategische verdieping in de bedrijfsketen;
  • Particulier of bestaand ondernemer die nieuwe uitdaging zoeken en een goedlopende onderneming met groeimogelijkheden willen kopen.

Handelsbedrijf met de in- en verkoop van hout
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000