Profiel nr. 65375

Deuren speciaalzaak incl. werkplaats in Overijssel

16/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Overijssel

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname aangeboden: Deuren speciaalzaak inclusief showroom en werkplaats. 

Het bedrijf bestaat reeds 35 jaar en is gevestigd in Overijssel. In de showroom bevinden zich op dit moment zo’n 300 deurkrukken, 100 binnendeuren en 25 buitendeuren. 

Op dit moment worden er zo’n 200 klussen per jaar uitgevoerd. Het klantenbestand bestaat voor 95% uit particulieren en 5% uit bedrijven. Uit die laatste groep is nog veel extra omzet te halen door potentiële kopers, omdat daar op dit moment niet de focus ligt. Het grootste gedeelte van de klantenkring komt uit een straal van 30 km rondom de onderneming. 

 


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is gevestigd binnen de cirkel Deventer, Zwolle, Hoogeveen en Almelo. Door het inzetten van marketing en sales zijn er veel potentiële nieuwe klanten te bereiken in deze regio. De huidige eigenaar heeft het op dit moment te druk met de werkzaamheden om hier actief mee bezig te zijn.


Onderscheidend vermogen

Het aanwezige specialistische handgereedschap en de mobiele werkplaats waarmee de montage en reparaties uitgevoerd worden zitten bij de overnameprijs inbegrepen. 

Het bedrijf is op ambachtelijke leest geschoeid en als dat zo zou blijven is er voor een timmerman een goede boterham te verdienen. Maar voor een commercieel iemand zijn er grotere omzet en winst mogelijkheden.


Overig

De lopende garantiegevallen op uitgevoerde werkzaamheden worden afgehandeld door de verkoper en vallen niet binnen de transactie. Het pand dient na overname gehuurd te worden van de huidige eigenaar.

De verkoper is een ambachtsman en biedt vanwege zijn leeftijd deze mooie onderneming te koop aan. Hij is eventueel bereid om na de verkoop beschikbaar te blijven voor ondersteuning.

Dit bedrijf is een mooie kans voor iemand die direct in wil stappen in een startklaar bedrijf met veel potentie.


Deuren speciaalzaak incl. werkplaats in Overijssel
Regio
Overijssel
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000