Profiel nr. 65187

Drone eventsorganisatie met uniek ROC-Light certificaat

12/02/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Evenementen organisatie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Sinds 2014 ontwikkelen wij toegankelijke, professioneel uitgevoerde en spectaculaire event-activiteiten rondom drones. Onze events trekken duizenden mensen op jaarbasis en zijn zeer geschikt voor grote groepen als bedrijfsuitjes. Dit zorgt voor een stabiel groeiende omzet en een mooi resultaat.

Bekijk hier een korte VIDEOPRESENTATIE.

Onderdeel van het bedrijf zijn onder andere:

 • een vloot van drones;
 • een grote dubbele cabine bestelbus met aanhanger en reclame voor het vervoer;
 • verschillende stellages en ontwikkelde spel-elementen speciaal voor drones;
 • een drone racetrack incl. 12 racedrones met FPV (video) brillen om live vanuit de drone mee te kijken;
 • een speciale racetrack (grote én kleine versie) met RGB LED hoepels;
 • 10 drone simulatortorens incl. zenders, een verhuurbare drone-kooi van aluminium (13 x 7 x 4 meter) inclusief maatwerk netten (beurzen);
 • 55 inch schermen op standaards.

Activiteiten van het bedrijf

Naast het ontwikkelen van activiteiten voeren wij ook de events uit (het drone-gedeelte). Dit betekent veelal op locatie op en afbouwen en een programma met klanten (vooraf) opstellen.

De activiteiten die wij voeren bestaan uit:

 • lezing over drones ondersteund met goed doordachte slides en actuele informatie,
 • simulator training op een van onze 10 drone-simulators,
 • zelf vliegen met een kleine en middelmaat drones onder begeleiding,
 • wedstrijd plateau vliegen,
 • de dronewall challenge (vliegen door kleine en grote gaten in een door ons ontwikkelde, mobiele muur met drone-afbeeldingen, zie ook de video),
 • demonstratie racedrone (120 km/uur),
 • FPV experience (via de drone live meekijken tijdens het vliegen middels een videobril) waarbij de beelden vanuit de drone ook op grote schermen te zien zijn voor iedereen,
 • demonstratie van grote professionele drones,
 • droneroom installeren (ruimte waarbinnen we een FPV drone-racetrack ontwerpen en de deelnemers met videobrillen drones rondvliegen, etc.)

Onderscheidend vermogen

In Nederland zijn veel kleine evenementenbureaus die iets met drones aanbieden. Dit is bijna altijd illegaal. Immers: vlieg je niet voor de sport of recreatie, dan is het simpelweg verboden om zonder vergunning te vliegen.

Zo'n vergunning hebben wij wel. Sterker nog, wij beschikken over de allerhoogste vergunning (ROC/RPA-L) om met drones tot 25 kilo te mogen vliegen, naast de ROC-Light vergunning tot 4 kilo. Dit komt door onze samenwerking met een professionele drone operator.

Hiermee bieden wij een unieke ervaring die tevens verzekerd is en veilig middels professionele procedures wordt uitgevoerd. Hiervoor wordt doorgaans een flinke meerprijs per event betaald door grotere opdrachtgevers.

Let wel: het binnen vliegen met drones is vrij van wetgeving, die vergunning is dus niet altijd nodig. De dekking door verzekering bij schade natuurlijk wel! Het ontbreekt in Nederland nog aan grote drone-event-specialisten. Ons bedieningsgebied is overigens de gehele Benelux incl. de domeinnamen.


Overig

Deze activiteit is een geheel zelfstandig business (eigen handelsnaam, website, brochures en professionele marketingmaterialen). De activiteit zit in een B.V. waarbinnen ook een droneschool zit. Voor een eventuele overname kan deze gescheiden worden.

Naast support (powered by droneschool), beschikken wij over een netwerk van (al dan niet hobby) piloten die het leuk vinden mee te werken in de uitvoering van onze events. Tevens zijn er vakspecialisten (duurdere inhuur) zoals een ervaren drone-fotograaf of top-10 drone-racer beschikbaar voor lezingen en spectaculaire demo's.

Onze medewerkster van de planning en onze salesmanager (met brevet) zouden mee kunnen en willen in een overname (2 FTE).

Reden verkoop: focus op ons opleidingenbedrijf. Bij interesse of voor meer informatie, plaats een reactie


Afbeeldingen
Drone eventsorganisatie met uniek ROC-Light certificaat
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000