Profiel nr. 65153

Kapitaal gevraagd t.b.v. haarserum, patent pending

04/07/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Kapper / Schoonheidsverzorging

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 500.000 - € 1.000.000


Activiteiten van het bedrijf

Client heeft een haarserum uitgevonden dat tot herstel van haargroei leidt door pijnloze heractivering van haarwortels. Het product is een productlijn (haarserum, shampoo, olie, supplement) voor haarherstel.

Het product is op haar werking en effectiviteit wetenschappelijk gevalideerd. De octrooiaanvraag is in mei ingediend. Het product zal in Nederland bij ca 1000 fysieke winkels verkrijgbaar worden (drogisterijen, apothekers, artsen, schoonheidsinstituten, kappers). Website en webshop zijn in ontwikkeling (4-talig). Voor ca. 450 afzetpunten wordt de eerste productieorder begin juli verstrekt. Voor 4-taalgebieden (NL, D, F, E) zijn de juridische entiteiten opgericht.

Omzetpotentieel voor deze gebieden wordt geschat op € 224 mln. Een samenwerkingsovereenkomst met de eerste 400 gerenommeerde afzetpunten is in afronding. De ontwikkeling heeft 1 mln Euro gekost. Gezocht wordt naar financiële (of strategische) investeerders die tegen een uiterst aantrekkelijk rendement willen financieren. De exit is gepland ten laatste in het derde jaar.

Geïnteresseerden ontvangen een uitgebreid informatiememorandum en worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de betrokken bestuurders (waaronder de uitvinder-arts).


Onderscheidend vermogen

Het product heeft alle kenmerken om de belangrijkste waardecreatie factoren in te vullen: omvangrijke markt, emotioneel behoeftige consument, hoge brutomarge, eenvoudige logistiek, snelle marktpenetratie mogelijk, uniciteit, tijdloos, hoge Customer Life Time Value.

Het is het eerste product ter wereld dat zonder schadelijke en pijnlijke bijwerkingen niet dode haarzakjes reactiveert tot haargroei. De ontwikkeling heeft zes jaar gevergd. 


Kapitaal gevraagd t.b.v. haarserum, patent pending
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
250.000 - 500.000