Profiel nr. 65077

Wereldpatent inbindsysteem voor mappen + consumables

24/07/2016 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in kantoormachines en computers

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Opdrachtgever is al jaren actief op het gebied van het ontwikkelen van inbindsystemen voor scholen en bedrijven. Opdrachtgever zoekt samenwerking met een krachtige partij op het gebied van school- en kantoorboek handel. Hij heeft een uniek inbindsysteem ontwikkeld. Papier erin, druk op de knop, boek, of map eruit, alleen vlakliggende bladen; geen ringen of spiraal.

Activiteiten van het bedrijf
Het betreft een compleet productsysteem (automaat, manual machine, ringloos ordner concept). Tevens heeft opdrachtgever een uiterst eenvoudige innovatieve ringloze map ontwikkeld voor het inbinden van verwisselbare vellen, tt 20 mm. Zeer lage produktiekosten Kinderen kunnen zich niet meer bezeren aan ringbandmechaniek Wereldwijd gepatenteerd. Het totale concept automaat, ponsapparaten en bindmap wordt aangeboden voor € 950.000, separate overname van de ponsautomaat incl. handponsen € 300.000 De map en de covers worden aangeboden voor € 650.000 en € 0,05 royalty per map.

Onderscheidend vermogen
Het betreft een compleet productsysteem (automaat, manual machine, ringloos ordner concept). Tevens heeft opdrachtgever een uiterst eenvoudige innovatieve ringloze map ontwikkeld voor het inbinden van verwisselbare vellen, tt 20 mm. Zeer lage produktiekosten Kinderen kunnen zich niet meer bezeren aan ringbandmechaniek Wereldwijd gepatenteerd.

Wereldpatent inbindsysteem voor mappen + consumables
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
250.000 - 500.000