Innovatieve veiligheidsoplossing in de B2C sector

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche:
Dienstverlening

Rechtsvorm:
B.V.

Soort bedrijf:
ICT dienstverlening

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
Vertrouwelijk

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
100.000 - 250.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Bedrijfshistorie / achtergrond

Betreft: Betreft de verkoop van een onderneming die zich bezighoudt met het aanbieden van innovatieve veiligheidsoplossingen. Life-cycle onderneming: Startersfase.

Reden verkoop: Verkoper houdt zich bezig met activiteiten in de B2B sector. De te verkopen onderneming is een start-up die zich hoofdzakelijk richt op de B2C sector. De ontwikkelingen binnen de B2B sector vergen te veel tijd van het management, hetgeen ten koste zou gaan van de uitrol de B2C oplossingen. Nadere profielschets onderneming: In de afgelopen jaren is binnen de onderneming fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van een innovatieve veiligheidsoplossing voor particulieren en kleine ondernemingen, in het bijzonder online cameraobservatie.


Activiteiten van het bedrijf

Het ontwikkelde systeem behelst een camerabeveiligingssysteem waarbij beelden beschikbaar zijn op een tablet, smart-phone of PC. Camerabeelden worden bewaard in de cloud, in een deel dat alleen voor de eindgebruiker toegankelijk is. Events worden gelogd en zijn later door de eindgebruiker opvraagbaar. Mogelijkheid tot gebruik als intercom. Het systeem is voorzien in een achterliggende infrastructuur (abonnement, facturering, meldkamer/bewakingsdienst, extra opslagcapaciteit enz.). Naast de camerabeveiligingsdiensten wordt ook de hardware geleverd. Het online software programma is gebouwd bovenop Microsoft.net, hetgeen de basis heeft geleverd voor de architectuur, robuustheid en schaalbaarheid van het platform. Eenvoudig in gebruik en werkzaam in een goed afgeschermde omgeving. De koper kan direct van start met een volledig getest en werkend platform voor online cameraobservatie voor particulieren.

De uitdaging voor de koper ligt bij de uitrol en verdere commercialisering.

Profielschets kopers:

  1. Strategische kopers: - partijen die veiligheidsoplossingen aanbieden; - partijen die online ICT-diensten aanbieden ter uitbreiding van hun portfolio; - partijen met eigen netwerken (internet infrastructuur).
  2. Overige kopers: - MBI kandidaat/starters met een startkapitaal; Noodzakelijke kwalificaties starters: zeer goede commerciële capaciteiten, ICT-kennis op zijn minst ICT-affiniteit, thuis in uitrol B2C concepten, bij voorkeur goede contacten met ICT-dienstenaanbieders of partijen eigen netwerken (internet infrastructuur).
 
Personeel: Geen werknemers.
Locatie: Niet relevant.
Financials: Geen track-record, startende onderneming.
Transactievorm: Aandelentransactie e/o activatransactie. De voorraad is ondergebracht bij het moederbedrijf. Overname van deze voorraad is onderdeel van de transactie.
Overnamesom: Nader te bespreken.
Nadere vormgeving: Rol verkoper na transactie, dealafhankelijk.

Reageer

U kunt gratis reageren op het door u gekozen profiel. Vul uw emailadres in. Heeft u een account? Log dan eerst in met uw e-mailadres! Heeft u geen account, dan kunt u de gevraagde velden invullen en wordt automatisch een account voor u aangemaakt. Stel uw vragen aan de (ver)koper of intermediair. Formuleer deze zo duidelijk mogelijk. Uw reactie wordt per e-mail doorgestuurd naar de (ver)koper of adviseur. De (ver)koper of adviseur neemt vervolgens contact met u op.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met u op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.