Profiel nr. 64919

Groothandel bouwmaterialen met timmerfabriek

06/07/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in hout- en bouwmaterialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf, gevestigd in Noord-Brabant, bestaat al meer dan 50 jaar en heeft in die tijd een sterke regionale marktpositie verworven.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is actief als groothandel van bouwmaterialen. Zij heeft een goede reputatie opgebouwd dankzij haar kwaliteitsaanbod, vakmanschap en flexibele deskundige dienstverlening. Daarnaast vervaardigd de onderneming in de eigen timmerfabriek hardhouten kwaliteitskozijnen. De commerciële synergiën tussen de groothandelsactiviteiten en de timmerfabriek zijn groot. Gereedschappen en ijzerwaren worden aangeboden in de eigen winkel onder een nationaal bekende winkelformule. De onderneming levert aan aannemers, klusbedrijven, ZZP-ers en particulieren. Kwaliteit, vakkundige dienstverlening, maatwerk en betrouwbaarheid zijn de drivers van de firma.


Onderscheidend vermogen

De omzet in 2016 bedraagt ca. € 2 miljoen met een brutomarge tussen de 35% en 40% en een EBITDA van circa 11%. De uitstekende productiefaciliteiten, de groeiende bouw,- en woningmarkt en de gevestigde reputatie in de regio bieden de nieuwe eigenaar een reële mogelijkheid om tot verdere groei van de omzet en de winst te komen.


Overig

Er zal sprake zijn van een activa transactie. De vraagprijs voor de activa van deze onderneming bedraagt € 1.345.000. Een ideale mogelijkheid voor een strategische koper, die zijn productie en concurrentiepositie wil versterken. Een buitenkans voor een gemotiveerde ondernemer (MBI-er) met affiniteit voor productie en bouwmaterialen (mits voldoende eigen middelen)


Groothandel bouwmaterialen met timmerfabriek
Regio
Noord-Brabant
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000