30/03/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in hout- en bouwmaterialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Dit dynamische bedrijf bestaat sinds 1993. Samen met de producenten worden nieuwe producten ontwikkeld waardoor men de concurrentie altijd een paar stappen voor blijft.

Activiteiten van het bedrijf
Het betreft een groothandel in uitzonderlijke design-radiatoren (eigen label!) voor de professionele markt zoals o.a. installatiebedrijven en technische bureaus. De producten bestaan uit standaard, bijzondere klassieke en nostalgische gietijzeren radiotoren tot trendy hightech met een hoog vermogen en domotica aansturingen voor zowel woonhuizen als bedrijfsgebouwen.

Overig

Het klantenbestand is zeer divers en verspreid over heel Europa, maar dit bedrijf concentreert zich op de Benelux-markt. Het bedrijf wordt geëxploiteerd vanuit een modern hoofdkantoor in Brabant met eigen professionele showroom. Men heeft daarnaast enkele showrooms bij dealers in de Benelux.

De actuele omzet ligt tussen de € 500.000 en € 1.000.000 per jaar met een brutomarge van ca. 65%. Het gemiddelde jaarresultaat (EBIT) is ca. € 75.000,-. Bedrijf is bank-schulden vrij. De hoge mate van kwaliteit (veilig en duurzaam), uitstekende leverancierscontacten en flexibiliteit / creativiteit naar de klant, geven een nieuwe eigenaar ruim voldoende mogelijkheden om tot verdere groei van de omzet en winst te komen.

Er zal sprake zijn van een aandelentransactie. Overdracht is volledig goïng-concern. De vraagprijs voor deze onderneming, inclusief het pand, bedraagt € 490.000 voor 100% van de aandelen van de onderneming met een goede inwerkperiode. Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over minimaal € 150.000 eigen middelen te kunnen beschikken. Een zeer bijzondere kans voor een internationaal georiënteerde, commerciële ondernemer, zeer geschikt voor een MBI-er (met ook eigen middelen).


Groothandel design radiatoren Benelux
Regio
Noord-Brabant
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000