Gespecialiseerde technische groothandel

Nederland

Algemene informatie

Branche:
Groothandel

Rechtsvorm:
B.V.

Soort bedrijf:
Overig

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
250.000 - 500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is een gespecialiseerde technische groothandel. De klanten bevinden zich voornamelijk in nichemarkten van fijnchemische -, pharma toepassingen en duurzame energie. In overleg met de klant worden specificaties opgesteld op basis waarvan de betreffende producten worden geoffreerd en geleverd.


Onderscheidend vermogen

Sterke punten zijn: persoonlijk advies/maatwerk, service, naamsbekendheid, partnerschap, high-end productlijn en de langjarige ervaring.


Overig

Technische service is een belangrijk component, waardoor klanten regelmatig terugkomen. De jarenlange kennis en ervaring spelen hierbij ook een grote rol, zodat klanten efficiënt en effectief geholpen kunnen worden.

De omzet is € 1.3 miljoen met een brutomarge van 38%.

Het betreft een gedeeltelijke overname van 45% van de aandelen. Een geleidelijk overnametraject naar 100% van de aandelen is bespreekbaar. De verkoopvraagprijs voor 45% van de aandelen van deze onderneming bedraagt € 325.000.

Dit bedrijf is geschikt voor een MBI-er met een technische achtergrond en met de commerciële capaciteiten om deze onderneming verder uit te bouwen.

Een geïnteresseerde dient minimaal over €200.000 eigen kapitaal te beschikken (aantoonbaar) om zich te kwalificeren als kandidaat koper.

Technische groothandel in Niche markt. Zeer geschikt voor een MBI kandidaat met commercieel technische achtergrond, dan wel een strategische koper.



Reageer

Voor uitgebreide informatie over het reageren op een profiel, klik hier

U kunt gratis reageren op het door u gekozen profiel. Vul uw emailadres in. Stel uw vragen aan de (ver)koper of intermediair. Formuleer deze zo duidelijk mogelijk. Uw reactie wordt per e-mail doorgestuurd naar de (ver)koper of adviseur. De (ver)koper of adviseur neemt vervolgens contact met u op.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met u op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.



Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.