Technische groothandel regionaal sterke positie

Nederland

Algemene informatie

Branche:
Groothandel

Rechtsvorm:
B.V.

Soort bedrijf:
Overig

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
500.000 - 1000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
5 - 10


Bedrijfshistorie / achtergrond
Betreft: De overname van een besloten vennootschap waarbij 100% van de aandelen betrokken zijn. 
 
Reden verkoop: De ondernemers willen, na ruim 20 jaar actief bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van hun bedrijf, een stap terug doen. Het bedrijf wordt dan ook ter overname aangeboden met als doel aansluiting te vinden bij een strategische partij dan wel dat de koper met nieuw elan het marktpotentieel maximaal uit kan nutten. 

Activiteiten van het bedrijf
Profiel onderneming: De onderneming richt zich op de verkoop van diverse soorten bevestigingsmaterialen, gereedschappen, aandrijftechniek, bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Kortom: een allround technische groothandel dat zich met name richt op de industriële en technische sector. 
 
Werknemers: De onderneming heeft naast de 2 DGA’s nog 6 (tot 2016: 5) medewerkers (5,5 fte) welke zich vooral richten op commercie/acquisitie, direct klantcontact, orderverwerking en facturering. De DGA’s (1,5 fte) houden zich bezig met enerzijds commercie en inkoop en anderzijds administratie. 

Onderscheidend vermogen
USP’s:
- Snelheid van levering
- Kennis bij personeel
- Dientengevolge: trouw klantenbestand 
 
Financiële gegevens: 
Jaar 2013 Omzet € 1.600.000
Jaar 2014 Omzet € 1.700.000
Jaar 2015 Omzet € 1.800.000
Jaar 2016 Omzet € 2.050.000
Jaar P2017 Omzet € 2.100.000
Jaar P2018 Omzet € 2.200.000
 
De onderneming kent een stabiele en positieve omzetontwikkeling met een goede spreiding (grootste klant = 5%). De brutomarge bedraagt gemiddeld ruim 35%.

Overig
Locatie: Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Nederland, in een representatief en ruim kantoorpand met eigen magazijn. Het pand is in eigendom, verkoper gaat er van uit dat de koper het pand blijft huren. 
 
Opmerkingen: Het bedrijf kan een interessante aanvulling zijn voor bestaande marktpartijen die hun marktaandeel willen vergroten door overname van ervaren medewerkers en een trouw klantenbestand. Ook voor een MBI-kandidaat met affiniteit voor de business. Beide ondernemers zijn voor een nader te bepalen periode na overname beschikbaar voor zowel overdracht als uitvoering van werkzaamheden.
 
Koopprijs: De koopprijs voor 100% van de aandelen in de besloten vennootschap is gesteld op €€ 700.000. Hierbij wordt een eigen vermogen geleverd van circa €€ 600.000.
 
Om in aanmerking te komen als kandidaat-koper dient u te beschikken over minimaal € 300.000,- eigen vermogen.

Reageer

U kunt gratis reageren op het door u gekozen profiel. Vul uw emailadres in. Heeft u een account? Log dan eerst in met uw e-mailadres! Heeft u geen account, dan kunt u de gevraagde velden invullen en wordt automatisch een account voor u aangemaakt. Stel uw vragen aan de (ver)koper of intermediair. Formuleer deze zo duidelijk mogelijk. Uw reactie wordt per e-mail doorgestuurd naar de (ver)koper of adviseur. De (ver)koper of adviseur neemt vervolgens contact met u op.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met u op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.