Profiel nr. 64644

Wereldwijde speler in draadloze audioproducten

07/11/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in electrische gebruiksgoederen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

De markt voor het streamen van digitale muziek is sterk aan het groeien, ook in het high end audio segment. Voor de liefhebber wordt dit ook steeds aantrekkelijker door het alsmaar groeiende aanbod van hoge resolutie audio bestanden die op internet gedownload kunnen worden. Om deze bestanden af te kunnen spelen maakt men gebruik van de PC of MAC welke dan door een USB kabel verbonden wordt met een USB DAC.

Onderneming gaat deze USB kabel vervangen door een draadloze verbinding, met geen enkel compromis in geluidskwaliteit. Het betreffende product is zowel functioneel als kwalitatief wereldwijd zonder concurrentie – en zal ook in functioneel en kwalitatief opzicht om inhoudelijke redenen nimmer voorbij gestreefd kunnen worden door concurrentie. 


Overig

Internationaal marktonderzoek bij de eindgebruikers, dealers en distributeurs wijst op een marktpotentie van ongeveer 12.000 systemen per jaar. Naast de draadloze USB verbinding biedt de technologie de mogelijkheid om meerdere unieke producten te ontwikkelen en te vermarkten, zoals een draadloos versterkersysteem en een draadloos luidsprekersysteem. Eigenaar van betreffende onderneming heeft diepgaande internationale kennis van deze markt en ruime ervaring in e-commerce. Mede door vergaande samenwerking met de fabrikant, ontwikkelaar en de USP’s van de producten worden de doelstellingen naar verwachting ruimschoots gerealiseerd.


Wereldwijde speler in draadloze audioproducten
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000