22/06/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Bring Your Own Device (“BYOD”) “De oplossing voor ondernemingen om kosten van SmartPhones & Mobile Connected Devices onder controle te krijgen en te houden”

Achtergrond: Bring Your Own Device ("BYOD") is een wereldwijde trend voor bedrijven die werknemers willen aantrekken, behouden en die erkennen dat de vraag naar SmartPhones de voorkeur hebben als zakelijke communicatie-instrument. De explosieve toename in dataverbruik op SmartPhones in combinatie met BYOD betekent onbeperkt toenemende lasten voor werkgevers, die momenteel betalen voor alle kosten die samenhangen met SmartPhone contracten, ongeacht of het datagebruik aan werk gerelateerd is, of voor persoonlijk gebruik is geweest. Voor het eerst in de geschiedenis van de mobiele industrie heeft een werkgever met de oplossingen van betreffende onderneming nu een tool in handen die hen in staat stelt om alleen te betalen voor arbeid gerelateerd gebruik en niet voor privégebruik en/of het ongedifferentieerde geheel van de maandelijkse telefoonrekening. De tool respecteert de privacy van werknemers, en komt tot een billijke verdeling van kosten tussen werkgever en werknemer. De besparingen voor zowel werkgever en werknemers zijn direct en substantieel.


Activiteiten van het bedrijf

Onderneming: Onderneming, opgericht in Toronto Canada, biedt een unieke softwaretechnologie die realtime differentiatie van persoonlijk en zakelijk gebruik van mobiele apparatuur aflevert. De onderneming levert deze gegevens aan klanten in een controleerbare, discrete wijze en zorgt ervoor dat de verdeling van kosten tussen werkgever en werknemer in overeenstemming is met zakelijke protocollen. De technologie biedt volgens een conservatieve schatting een kostenbesparing voor werkgevers van circa 50,00 Euro per maand, per apparaat waarop een abonnement is afgesloten. Volgens onderzoek zijn er geen vergelijkbare oplossingen op de markt die werkgevers in staat stellen om te bepalen wat "werkgerelateerde kosten'' en wat "persoonlijke kosten” van een SmartPhone zijn, per werknemer, per provider en per land. Onderneming levert de mogelijkheid om het gebruik van een SmartPhone in spraak-, data-, sms-en roaming-activiteiten te scheiden. Deze oplossing levert 600 Euro per jaar per apparaat aan kostenbesparingen op. Onderneming kan een 410% ROI aantonen aan haar klanten, verifieerbaar in 32 dagen op een transparante wijze. De technologie is een mobiele applicatie met een cloud SaaS back end, inclusief een operationeel netwerk centrum. Het bedrijf heeft een volledig functionerende Alpha versie van het product gereed. Het bedrijf heeft octrooi aangevraagd in meerdere jurisdicties en landen. De oplossing vereist geen exploitatie integratie en werkt provider onafhankelijk. Uit enquêtes blijkt dat mobiel dataverkeer zal toenemen met meer dan 600% in Noord-Amerika, 700% in Europa, en meer dan 1.000% wereldwijd in de komende 4 jaar. Deze studies en bevindingen worden ondersteund door verklaringen van providers. Een wereld waar mobiel data gebruik explosief groeit, onbeperkte data-abonnementen niet meer bestaan, de marges van providers onder druk staan en de werkgevers niet langer kunnen dicteren hoe medewerkers hun toestellen gebruiken; Deze “global trends” zijn in het voordeel van de onderneming die een wereldwijd groeiend probleem oplost.

Product Status: De onderneming heeft een real-time werkend product ontwikkeld dat de juiste data verwerkt, het gebruik in segmenten indeelt en de kosten rapporteert. Het genereert een rapport per individu per periode. Investeringen worden nu gezocht om de huidige oplossing verkoop gereed te maken. De technologie is beoordeeld door experts en wordt gezien als uniek in de wereld.


Onderscheidend vermogen

Investering Highlights: • Product is een “sticky” oplossing, voor een zeer snel oplopende kostencategorie binnen ondernemingen. • Het platform biedt de mogelijkheid voor aanvullende producten en diensten. • Recente transacties van business management tools zorgen voor een hogere waardering. • Zeer ervaren management team. • Directeuren die leidend zijn in de relevante markt sturen de corporate governance aan. • Hoge marges, met terugkerende omzet.

Financiële Highlights: Het product heeft een bruto marge van 89% en een netto marge van 69%, vanwege het terugkerende omzet profiel. Verwachte ROI over 5 jaar over de financiering is 54 maal de inleg, wat overeenkomt met een $1 miljard+ exit vergelijkbaar met de waardering van recente transacties van vergelijkbare ondernemingen.


Overig

Omzet Status: De onderneming is in gesprek met uiteenlopende corporate ondernemingen (meer dan 400.000 werknemers) en partners. De feedback is positief qua kwaliteit van de oplossing en het product wordt gekwalificeerd als “gereed”. Potentiële klanten en channelpartners hebben vastgesteld dat de oplossing niet alleen geld bespaart, maar ook belangrijke bedrijfsprocesverbeteringen en productiviteitsverbeteringen realiseert. De eerste omzet zal naar verwachting 16 maanden na financiering worden gerealiseerd, met een verwachte break-even in maand 22, op basis van $ 1,6 miljoen omzet per maand. 66 maanden na de financiering wordt verwacht dat de onderneming $ 360 miljoen per jaar aan omzet realiseert.

Management: Het management bestaat uit vier personen, met meer dan 130 jaar ervaring in hogere leidinggevende functies bij IBM, Vodafone, Microsoft en enkele investeringsfondsen. Individueel hebben de management leden wereldwijde mobiele corporate producten gelanceerd op 3 continenten in meer dan 40 landen. Er zijn hardware deals gesloten met een waarde van $ 350 miljoen, $ 20 miljoen inzake software en $ 5 miljoen Cloud gerelateerde deals. Het team beschikt over leidinggevende ervaring in alle belangrijke functionele gebieden: sales, marketing, strategie, financiën, technologie, software en productontwikkeling. Gerenommeerde en toonaangevende captains of industry zijn geïdentificeerd om toe te treden tot de Raad van Bestuur.

Investering en mijlpalen: Onderneming is op zoek naar een financiering van $ 12 miljoen in drie tranches, gekoppeld aan mijlpalen. De eerste tranche (netto $ 5 miljoen) zal worden gebruikt om het platform voor de levering van de technologie op het Android besturingssysteem binnen zes maanden na de investeringen te voltooien. 81% van het wereldwijde SmartPhone gebruik bestaat uit Android-apparaten in Q3 van 2013. Een vervolgfinanciering van $ 4 miljoen zal zorgen voor replicatie van de applicatie op iOS en BlackBerry en / of Windows Phone om het product op alle belangrijke mobiele systemen werkend te krijgen. Een laatste tranche van $ 3 miljoen ondersteunt het bedrijf door middel van een "Go-to-Market" om tot een positieve kasstroom te komen in maand 23 na de eerste investering. De eventuele daaropvolgende rondes zullen in de context van de markt worden opgehaald en/of via partnerschappen, terwijl het maximaliseren van aandeelhouderswaarde niet uit het oog wordt verloren. Het bedrijf heeft zich eerder al verzekerd van investeringen ter hoogte van $ 750K om te komen tot de huidige status.


Mobiele softwaretechnologie
Regio
Europa
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
2.500.000 - 5.000.000