16/04/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Onderneming biedt hoogwaardige cosmetica gebaseerd op authentieke, biologische en organische oliën (Beauty & Gezondheid). Wereldwijde markt door geavanceerde multi-channel digitale marketing strategie. Onderneming verwacht succesvol te zijn door:
- zich te richten op een wereldwijde markt
- de sterke groei van E-Commerce wereldwijd
- haar vakkundige en passievolle basis in digitale en online marketing
- haar end-to-end operatie (rechtstreekse verkoop aan gebruikers)
- weinig tot geen afhankelijkheden van externe partijen bij verkoop en inkoop
- haar kwalitatief zeer sterk product

De producten van de hierboven beschreven onderneming bestaan uit biologische en organische olie. De olie is rijk aan verschillenden vitaminen, mineralen en vetzuren (vitamine E & F, omega 3 & 6 & 9, caroteen, fenolzuur). Binnen de cosmetica markt bevindt deze olie zich wereldwijd in een booming-hype. Bestemd voor haar, huid- en nagelverzorging. Deze veelzijdige olie voedt de hoofdhuid, revitaliseert het haar en werkt haaruitval tegen. Het houdt de huid jong en helpt tegen eczeem, acne, droge huid, rimpels, roodheid, psoriasis, littekens, striae, wondjes, zonnebrand en zonnerallergie. Bovendien staat de olie vooral bekend om het anti-aging effect. Er is wereldwijd meer vraag dan aanbod, die al jaren stijgt; de boomgaarden groeien namelijk nergens anders behalve in het zuidwesten van Marokko. Al eeuwenlang produceren de Berberse vrouwen op een ambachtelijke wijze in deze regio olie, welke gebruikt wordt als een traditioneel beauty & wellness product. Er is gemiddeld 30 kilogram aan vruchten nodig voor het produceren van slechts één liter olie. De talloze effecten van de olie zijn wetenschappelijk bewezen, ook in de media (CNN, BBC, The New York Times, National Geographic etc.) en door miljoenen gebruikers wereldwijd ervaren. De onderneming biedt de olie in de pure vorm aan, maar ook verwerkt in eindproducten zoals shampoo, gezichtscrème, body lotion en nog veel meer.


Overig

Onderneming heeft als ambitie om een wereldwijd erkend merk van kwalitatieve cosmetica te vestigen binnen een nog onverzadigde en jonge niche markt die sterk groeit. Er is in totaal 100.000 EUR geïnvesteerd en de onderneming bestaat anderhalf jaar. Vanwege haar end-to-end operatie zijn de winstmarges aanzienlijk.

De gezochte financiering van 550K EUR (in milestones) zal worden besteed aan het vergroten van productie en de inkoop van voorraden, aan media en advertising, aan de verdere opbouw van verkoopkanalen en de uitrol in VS, UK, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. De onderneming verwacht in jaar 3 een omzet van ruim 3M EUR te realiseren.

De onderneming opereert binnen een wereldwijd beauty industrie met in totaal een gemiddelde omzet van 315 miljard EUR in 2011.


Internationale E-commerce onderneming
Regio
Europa
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
500.000 - 1.000.000