24/11/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
De onderneming is in 2012 opgericht, nadat er gedurende 10 jaar producten zijn ontwikkeld.

Activiteiten van het bedrijf

De onderneming heeft zich ten doel gesteld om nanotechnologie producten in de markt te zetten die geen nadelige gevolgen voor het milieu hebben. Zij speelt hiermee als een van de eersten in op de nieuwe wetgeving die per 1-1-2015 ingaat. De onderneming doet dit door de verkoop van coatings, impregneermiddelen, additieven, korrels of vloeistoffen, die na bewerking van of verwerking in het grondmateriaal extra eigenschappen krijgen zoals bijvoorbeeld water en/of chemicaliën afstotend worden, danwel het grondmateriaal verregaand beschermen tegen weersinvloeden of corrosie zonder hierbij giftige stoffen achter te laten. Vooralsnog heeft de onderneming haar activiteiten beperkt tot een aantal hoofdproducten in de volgende business-to-business (b-to-b) segmenten:
- Steen en beton
- Glas en keramiek
- Textiel en leer
- Metaal en RVS
- Biologische schoonmaakmiddelen

De onderneming richt zich op klanten in de gehele wereld. Een voorbeeld; recent heeft het product van de onderneming meegedaan aan een test voor zonnepanelen van circa 20 ogenschijnlijk vergelijkbare producten. Het product kwam hieruit als beste, lees; meest slijtvaste product uit. Bovendien is er tijdens eerdere proeven naar voren gekomen dat door het veel minder hechten van vuil met de coating, maar ook door minder slijtage waardoor het zonnepaneel langer het oorspronkelijke rendement behoudt, het totale rendement van het zonnepaneel tot ca 6% verbeterd kan worden. Daar komt nog bij dat door het slijtvaster maken van het zonnepaneel, de levensduur van de glasplaat aanmerkelijk verlengd wordt wat een zeer gunstig effect heeft op de kosten van de exploitatie van het zonnepaneel.


Overig

De onderneming heeft een internationaal certificaat voor voedselveiligheid. De onderneming traint de distributeurs/dealers via een zelf ontwikkelde trainingsmodule. De website trekt 40.000 bezoekers uit meer dan 100 landen per maand. En dit zonder reclame! Totaal bedrag t/m 31-12-2015 aan omzet is geprognosticeerd op EUR 5.000.000. de totale salesfunnel/potentiële omzet van prospects bedraagt tientallen miljoenen. De onderneming verkoopt 100% biologische nanotechnologie producten, in vloeibare en poedervorm. Waaronder doch niet uitsluitend anti-graffiti, nano-coating (steen & beton, glas & keramiek, kunststof, metaal, RVS), lakprotect, grondvervuiling, sneldooimiddelen, multi-clean, sani-clean. De onderneming levert diensten in de vorm van training, maar heeft ook een eigen team om special projects uit te kunnen voeren.

De verdienmechanismen zijn als volgt:
-Winst uit verkoop goederen uit eigen productie. De onderneming produceert dan wel verrijkt zelf een aantal van haar producten.
- Winst uit verkoop. Voor een aantal producten heeft de onderneming het alleenrecht van externe producenten om te verkopen.
- Vergoeding uit arbeid. Ingeval de onderneming gevraagd wordt om de producten zelf aan te brengen door onze eigen buitenwerkploeg, wordt hiervoor een uurloon of een aanbrengfee voor in rekening gebracht. Dit komt met name voor bij de beton/steen en RVS producten.
- Op verzoek kan de onderneming ook trainingen verzorgen aan bedrijven, waarna die dan zelf de producten kunnen aanbrengen. Dit is met name interessant voor bedrijven in het buitenland en voor situaties waarbij het aanbrengen van de coating een recurring karakter hebben.
- Ook staat de onderneming open voor het concept van het sublicenseren van onze producten. In dat geval zal er een vooraf overeengekomen percentage van de geleverde producten in rekening worden gebracht.

De financieringsbehoefte bedraagt 400.000 Euro. De financiering wordt besteed aan het uitbouwen van de verkoop organisatie, werkkapitaal (inkoop grondstoffen, herhuisvesting en gedeeltelijke herfinanciering. De onderneming geeft er de voorkeur aan om de financiering in de vorm van een achtergestelde lening te verkrijgen. Indien de investeerder relevante toegevoegde waarde heeft, dan kan een aandelenbelang onderdeel van de financieringsstructuur zijn. Tevens staat de onderneming open voor een management buy in kandidaat (MBI-er) met relevante sales- en marketingervaring in de b-to-b segmenten zoals eerder beschreven.


Nanotechnologie coating en producten
Regio
Europa
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000