Profiel nr. 64566

Vergader-, trouw- en eventlocatie en toprestaurant

15/03/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Restaurants

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf
De exploitaties zijn beiden gevestigd op een historische buitenplaats. Deze buitenplaats heeft een landschappelijke cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde met het welstandsniveau buitengewoon en een monumentenstatus. Het betreft verder twee volledig ingerichte gebouwen. Het eerste gebouw is bestemd voor zakelijke- en privé bijeenkomsten en in het tweede gebouw is het restaurant gevestigd.

Onderscheidend vermogen
Er liggen veel plannen klaar om de komende jaren door te groeien. Het bedrijf is onderscheidend in haar aanbod en biedt meerwaarde door zijn schitterende ligging en gebouwen, ambiance, gastheerschap en voortreffelijke keuken.

Overig

De aandelen worden aangeboden vanwege de leeftijd van de algemeen directeur en het ontbreken van opvolging in de familiekring. De exploitaties zijn gezond en in vol bedrijf. De onderneming is zowel commercieel als financieel geanalyseerd door een Register Valuator. Het landgoed met het park en de gebouwen zijn eigendom van de overheid en volledig gerestaureerd. Na de restauratie is het complex verhuurd. Onderdeel van de koop is een bijzonder scherp huurcontract voor 5 jaar met 5 optie jaren ingaande 1 januari 2016.

De beiden gerestaureerde gebouwen zijn eigentijds ingericht en voldoen aan alle comfort. Alle vergunningen zijn aanwezig. Het Landgoed is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in omgeving. Vele particulieren, bedrijven en instellingen weten het landgoed te vinden en bedrijven uit de top 500 zijn regelmatig te gast.

De inkoop marges, de personeelskosten en algemene kosten zijn in lijn met de branchecijfers. De omzet-prognoses voor de komende jaren in de gastvrijheidsindustrie zijn uitstekend en de groeimogelijkheden legio.

De gasten laten zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs met een unieke beleving, regionale en biologische producten en de vele mogelijkheden voor de zakelijke en particuliere gast. Klanten waarderen de exploitaties met een 9! Beide exploitaties ondersteunen elkaar en samen vormen ze de meerwaarde.

Ook internationaal gezien is het bedrijf van belang, vele Belgische, Engelse en Duitse bedrijven weten de weg te vinden. Er staat een team van 20 vaste en fulltime medewerkers klaar om de bijzondere momenten op een professionele wijze in te vullen. Van een verjaardag, diner, een huwelijk, een feest, de vele zakelijke bijeenkomsten of een condoleance. Met alle passie voor het vak zorgen zij voor een onvergetelijke ervaring bij de gast.

Het gevecht om de klant vindt steeds meer online plaats. Het bedrijf kent een uitstekende internet-marketingstrategie (zoekmachineoptimalisatie, Adwords, intermediairs, social media en reputatiemanagement middels online reviews). Het bedrijf beschikt over 360 graden klantinzicht. Dit houdt in dat alle contactmomenten, waaronder dus al het e-mail contact, telefonisch contact, fysiek contact en alle aanvragen, offertes, orders, reserveringen, evenementen van klanten en potentiële klanten terug te vinden zijn op 1 plek, namelijk onder de contactpersoon of lead in het CRM systeem. Door middel van reeds gemaakte dashboard rapportages in CRM en de uitgebreide query mogelijkheden van CRM is het zeer gemakkelijk om uitgebreide analyses te doen op het gehele en groot klantenbestand en deze gegevens aan te wenden voor acties en directe online marketingacties. Deze activiteiten werpen zichtbaar hun vruchten af. De feitelijk bewezen succesvolle (CRM) marketing acties resulteren in een sterk verbeterde bezetting. De structurele groei zal bereikt worden door met name intensieve marketing activiteiten. Alle in het overnametraject verstrekte en nog te verstrekken informatie zowel mondeling als schriftelijk valt onder de door de geïnteresseerden getekende geheimhoudingsverklaring.


Vergader-, trouw- en eventlocatie en toprestaurant
Regio
Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.