Profiel nr. 64563

Betrokken investeerder voor Griekse foodproducten

02/01/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Voedingsindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Deze propositie betreft een familiebedrijf van goed Nederlands sprekende, hoog opgeleide native Grieken (vader en zoon), die meer dan 30 jaar food ervaring in Nederland hebben.

Activiteiten van het bedrijf
Betrokken investeerder / participant en € 250.000 werkkapitaal gezocht voor moderne producent van onderscheidende Griekse foodproducten (Mediterrane delicatessen) van hoge kwaliteit Enige jaren geleden hebben zij in Griekenland een compleet nieuw productiebedrijf opgezet voor de productie van authentieke Griekse foodproducten (Mediterrane delicatessen) van hoge kwaliteit. Na een periode van inactiviteit gedurende de Griekse crisis, is de fabriek sinds begin 2016 weer operationeel.

Onderscheidend vermogen
Onderscheidend zijn de kwaliteit, de prijs en het feit dat alle producten (sauzen, bonen, erwten, uitjes, tomaten) in glazen potjes worden geleverd, terwijl de concurrentie dat nog in blik doet. De concurrentie bestaat uit slechts twee Griekse bedrijven die gezamenlijk de prijzen voor deze producten hoog houden. Het productieproces is modern en gecertificeerd, de producten zijn van hoge kwaliteit en zeer gewild.

Overig

De belangstelling voor deze producten vanuit groothandels en supermarktketens is zeer groot, zowel in Griekenland als daarbuiten. Er wordt reeds geëxporteerd naar diverse landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zweden, Roemenië en Israël. Momenteel is de verhouding domestic / export nog 70/30%, maar bij voldoende armslag om aan de buitenlandse vraag te kunnen voldoen zal dat wijzigen naar 40/60%. De fabriek is zodanig compleet ingericht dat ook andere producten dan de huidige daar kunnen worden geproduceerd en heeft een capaciteit van € 5 miljoen omzet per jaar.

De groei van de onderneming wordt belemmerd door gebrek aan werkkapitaal. Gezocht wordt naar een betrokken (liefst strategische) investeerder, die niet alleen geld inbrengt, maar tevens als klankbord kan dienen m.b.t. de verdere ontwikkeling van het product en de organisatie en een internationaal netwerk heeft via welk de producten kunnen worden afgezet. Daarbij zijn alle opties open, waaronder het gezamenlijk opzetten van een Nederlandse verkoopmaatschappij, via welke alle export van de onderneming kan worden geleid.

Benodigd is € 250.000 werkkapitaalfinanciering, waarmee het omzetniveau kan worden verveelvoudigd. Deze investering kan worden gedaan in de vorm van een (converteerbare) lening of een aandelenparticipatie of elk werkbaar alternatief. Informatiememorandum en cijfers zijn beschikbaar. Gezien de recente positieve ontwikkelingen van de economie in Griekenland en de voorliggende marktkansen is dit een unieke investeringspropositie in een veelbelovende onderneming, waarbij de timing ideaal is.


Betrokken investeerder voor Griekse foodproducten
Regio
Europa
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
100.000 - 250.000