Technisch bedrijf opererend in niche-markt

Limburg

Algemene informatie

Branche:
Industrie

Rechtsvorm:
B.V.

Soort bedrijf:
Machine industrie

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting:
100.000 - 250.000

Indicatie overnamebedrag:
500.000 - 1000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
5 - 10


Bedrijfshistorie / achtergrond
De onderneming is opgericht door de huidige eigenaar in het jaar 1985.

Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten bestaan voornamelijk uit het fabriceren, leveren, monteren en onderhouden van: •
- Productielijnen in de specifieke industrie •
- Luchtkanalen •
- Afzuiginstallaties •
- Luchtbehandelingssystemen •
- Leidingsystemen

De onderneming is voornamelijk actief in opdracht van een aantal ondernemingen uit een zeer specifieke industrie, het gaat om vaste opdrachtgevers waarmee al zeer lang een relatie wordt onderhouden. Het betreft een niche-markt. Verder voert men voor meerdere opdrachtgevers meer algemene werkzaamheden uit. Opdrachtgevers zijn gevestigd in Zuid-Oost Nederland en in Duitsland.


Overig

Gemiddeld genomen is men over een reeks van jaren steeds in staat gebleken om een acceptabel rendement te behalen. Thans is de orderportefeuille zeer goed gevuld. Commercieel zijn er prima mogelijkheden om de omzet verder uit te breiden. Het betreft een aandelentransactie van een werkmaatschappij. De voorraad, inventaris/machines, vervoermiddelen en debiteuren staan op de balans van deze werkmaatschappij. Het personeel is in dienst van de werkmaatschappij. De onderneming is gevestigd in een bedrijfspand op een klein industrieterrein vlakbij een belangrijke autosnelweg en is goed bereikbaar. Het onroerend goed (bedrijfshal plus kantoren en voorterrein) is eigendom van een bovenliggende vennootschap en is te huur maar kan desgewenst ook gekocht worden. De huidige eigenaar is graag bereid om nog een tijd te ondersteunen om de overdracht zo goed mogelijk te laten verlopen, dit mede ook gezien het specifieke karakter van de onderneming. De reden van de verkoop is het feit dat de ondernemer onlangs de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Het bedrijf is geschikt voor een strategische koper maar ook een goede MBI kandidaat met ervaring in de techniek en management kan een mogelijke koper zijn.


Reageer

Voor uitgebreide informatie over het reageren op een profiel, klik hier

Je kunt gratis reageren op het door jou gekozen profiel. Vul je emailadres in. Stel je vragen aan de (ver)koper of intermediair. Formuleer deze zo duidelijk mogelijk. Jouw reactie wordt per e-mail doorgestuurd naar de (ver)koper of adviseur. De (ver)koper of adviseur neemt vervolgens contact met jou op.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.