IT startup in de zorgsector

Nederland

Algemene informatie

Branche:
Dienstverlening

Rechtsvorm:
B.V.

Soort bedrijf:
Gezondheidszorg

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
Vertrouwelijk

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
2.500.000 - 5.000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Activiteiten van het bedrijf

Bedrijf: Het bedrijf is een innovatief software bedrijf gespecialiseerd in de identificatie en diagnose van bepaalde slaapstoornissen. Deze slaapstoornissen kunnen tot hoge kosten en grote problemen leiden voor de patiënt. De app is een test en diagnose tool dat effectief, efficiënt en betaalbaar is en werkt op mobiele telefoons en tablets. De cliënt kan de app thuis gebruiken. Het cloud-based platform verwerkt en analyseert deze informatie door het geavanceerde algoritme. De app heeft functies die de gebruiker advies geven t.a.v. de volgende stappen incl. gedragsveranderingen. De dokter kan de app gebruiken om een diagnose en behandelplan op te stellen. Late diagnose resulteren in significante zorg kosten voor de patiënt en de verzekeraars. Schaalbaar business concept met hoog winstpotentieel en een grote marktpotentie.


Onderscheidend vermogen

Bijzonderheden: De onderneming heeft CE Certificatie en voldoet aan HIPAA. Patenten aangevraagd in 2014, 2015 en 2016 bij USPTO, WIPO en RVO-NL. Het medische algoritme is eigendom van de onderneming.


Overig

Markt: In de VS lijden meer dan 25% van de mensen aan deze (slaap)stoornissen. De totale markt voor de target stoornissen is $32 miljard. De beschikbare US-markt voor de onderneming is $6,4 miljard. De app is gericht op cliënten die nog niet gediagnosticeerd zijn (dit is ca. 85% van de doelgroep). De onderneming wil een top 3 leverancier worden voor apps en gerelateerde producten binnen de doelgroep. Gebruik van mobiele technologie verschaft een schaalbare oplossing. De gebruiker heeft directe toegang, kan monitoren en kan de resultaten van de test direct inzien. De app verwijst patiënten naar medische specialisten. Er is geen investering van de medische specialist nodig. Iedere patiënt met een smart phone kan gediagnosticeerd worden. Doel financiering: De onderneming is deels self funded (investeringen per september 2016 EUR 500k), heeft deel genomen aan een digitaal zorg startup programma (EUR 95k) en heeft een lening ontvangen van de Nederlandse overheid (speciale categorie voor research bedrijven) in december 2015 van EUR 250k. Totale funding per september 2016 is EUR 850k. Vanaf september 2016 wordt deel genomen aan StartUp Health (New York). Benodigde investering: De benodigde investering is EUR 250k via een converteerbare lening of participatie (EUR 50k of meer per investeerder) voor mijlpaal tot Q3-2017. Een gerenommeerde investeringsmaatschappij heeft zich gecommitteerd om ook 250k te investeren. De allocatie van funding bestaat uit Development (35%), Marketing (50%) en diverse andere kosten (15%).Reageer

Voor uitgebreide informatie over het reageren op een profiel, klik hier

U kunt gratis reageren op het door u gekozen profiel. Vul uw emailadres in. Stel uw vragen aan de (ver)koper of intermediair. Formuleer deze zo duidelijk mogelijk. Uw reactie wordt per e-mail doorgestuurd naar de (ver)koper of adviseur. De (ver)koper of adviseur neemt vervolgens contact met u op.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met u op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.