31/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Gezondheidszorg

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf
Bedrijf: Het bedrijf is een innovatief software bedrijf gespecialiseerd in de identificatie en diagnose van bepaalde slaapstoornissen. Deze slaapstoornissen kunnen tot hoge kosten en grote problemen leiden voor de patiënt. De app is een test en diagnose tool dat effectief, efficiënt en betaalbaar is en werkt op mobiele telefoons en tablets. De cliënt kan de app thuis gebruiken. Het cloud-based platform verwerkt en analyseert deze informatie door het geavanceerde algoritme. De app heeft functies die de gebruiker advies geven t.a.v. de volgende stappen incl. gedragsveranderingen. De dokter kan de app gebruiken om een diagnose en behandelplan op te stellen. Late diagnose resulteren in significante zorg kosten voor de patiënt en de verzekeraars. Schaalbaar business concept met hoog winstpotentieel en een grote marktpotentie.

Onderscheidend vermogen
Bijzonderheden: De onderneming heeft CE Certificatie en voldoet aan HIPAA. Patenten aangevraagd in 2014, 2015 en 2016 bij USPTO, WIPO en RVO-NL. Het medische algoritme is eigendom van de onderneming.

Overig
Markt: In de VS lijden meer dan 25% van de mensen aan deze (slaap)stoornissen. De totale markt voor de target stoornissen is $32 miljard. De beschikbare US-markt voor de onderneming is $6,4 miljard. De app is gericht op cliënten die nog niet gediagnosticeerd zijn (dit is ca. 85% van de doelgroep). De onderneming wil een top 3 leverancier worden voor apps en gerelateerde producten binnen de doelgroep. Gebruik van mobiele technologie verschaft een schaalbare oplossing. De gebruiker heeft directe toegang, kan monitoren en kan de resultaten van de test direct inzien. De app verwijst patiënten naar medische specialisten. Er is geen investering van de medische specialist nodig. Iedere patiënt met een smart phone kan gediagnosticeerd worden. Doel financiering: De onderneming is deels self funded (investeringen per september 2016 EUR 500k), heeft deel genomen aan een digitaal zorg startup programma (EUR 95k) en heeft een lening ontvangen van de Nederlandse overheid (speciale categorie voor research bedrijven) in december 2015 van EUR 250k. Totale funding per september 2016 is EUR 850k. Vanaf september 2016 wordt deel genomen aan StartUp Health (New York). Benodigde investering: De benodigde investering is EUR 250k via een converteerbare lening of participatie (EUR 50k of meer per investeerder) voor mijlpaal tot Q3-2017. Een gerenommeerde investeringsmaatschappij heeft zich gecommitteerd om ook 250k te investeren. De allocatie van funding bestaat uit Development (35%), Marketing (50%) en diverse andere kosten (15%).

IT startup in de zorgsector
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
2.500.000 - 5.000.000