03/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit internet bedrijf bestaat inmiddels 6 jaar met een uniek nieuwsconcept. Het doel van de site is nieuws te brengen op een bredere wijze dan de huidige nieuws websites en apps. Het concept kent inmiddels meer dan 30 duizend nieuwsbronnen welke dagelijks nieuws leveren aan de site en app. 


Activiteiten van het bedrijf

Het nieuws wordt uit meer dan 15 landen verzameld. In totaal zijn er meer dan 15 duizend categorieën van nieuws te vinden. Elke maand weten meer dan 500.000 bezoekers de website te vinden. Vanuit diverse landen vinden deze bezoekers de weg naar de website. 


Onderscheidend vermogen

Door een unieke methode zijn er meer dan 1.5 miljoen twitter volgers gekoppeld aan de newslocker pagina’s en zijn er inmiddels meer dan 37 duizend inschrijvingen voor het krijgen van dagelijks nieuws. Inmiddels staat er een app klaar die de 37 duizend inschrijvers volledig kan bedienen met dagelijks nieuws, blogs, interactie etc. Er is een volledig nieuwe template voor de website. In een vergevorderd stadium is er een nieuw script/alogritme voor het binnenhalen van nieuws. 


Overig

Omzet wordt gemaakt via Google Adsense advertenties. Inmiddels zijn er ook meerdere partijen welke advertenties willen plaatsen op het platform om zo de omzet een stuk omhoog te krijgen. De eigenaren van het bedrijf hebben een nieuwe richting gekozen en wensen het bedrijf te verkopen. Er is een mogelijkheid om de programmeur welke ook eigenaar is aan boord te houden waarbij het i.p.v. om 100% overname om 66,7% zou gaan.


Leading nieuws site te koop
Regio
Europa
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000