06/04/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Bemiddelaar in onroerende zaken

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is de jaren razendsnel meegegroeid met de opkomst van de wereldwijde deeleconomie. De onderneming heeft een schaalbaar businessmodel ontwikkeld en processen slim geautomatiseerd wat heeft geleid tot efficiënte dienstverlening en een solide rendement.


Activiteiten van het bedrijf

Het businessmodel richt zich op het ondersteunen en ontzorgen van woningeigenaren (B2C en B2B) bij de verhuur van hun accommodatie(s). Hierbij wordt gestreefd naar maximale klantbeleving en klantwaardering.

De volgende diensten worden aangeboden:

Advertentiebeheer van accommodaties via verschillende boekingsplatforms (onder andere Airbnb, Booking.com en Expedia)

  • Revenue management
  • Boekingsmanagement
  • Schoonmaak en onderhoud
  • Sleutelbeheer en inchecken van gasten
De onderneming staat bekend als een slagvaardige en snelgroeiende scale-up met hardwerkende young professionals. Klanten waarderen de onderneming om de kwaliteit van haar dienstverlening, de persoonlijke betrokkenheid en de bereidheid tot het zetten van de extra stap.

Onderscheidend vermogen

Reden van verkoop: Men is van mening dat tijdens de doorgroeifase de onderneming recht heeft op een andere vorm van leiderschap en aansturing. De kracht van het management is met name naar voren gekomen tijdens de start-up fase, waarin in korte tijd een zeer substantiële omzet is gerealiseerd en een toonaangevende marktpositie is verworven.

Er is in in de afgelopen jaren sterk gefocust op het optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening en duurzame klantrelaties. Om de doorgroei de komende jaren door te zetten is aanvullende expertise, management skills en (afhankelijk van het ambitieniveau) funding benodigd.


Overig

Gezocht naar: Om de onderneming niet te belemmeren in haar verdere doorgroei wordt er gezocht naar een partij die geïnteresseerd is in participatie en/of een buy out. Het huidige management is bereid, indien gewenst, actief betrokken te blijven bij de operationele gang van zaken en/of mee te werken aan een realistische overgangsperiode.

Kerncijfers: Het gehele concern realiseren stabiele omzetcijfers en zijn allen cashflow positief en winstgevend. Er is sprake van een gezonde continuïteit. De onderneming opereert volledig op eigen vermogen en beschikt niet over vreemd vermogen.

In 2017 was de omzet ruim € 1,5 miljoen en in 2018 is de omzet op € 2,5 miljoen geprognotiseerd. De EBITDA ligt tussen de € 250.000 en € 300.000.


Internationaal vastgoed bemiddelingsbedrijf
Regio
Noord-Holland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000