28/02/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Groningen

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Sportzaak

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname aangeboden een goed lopende sport-speciaal zaak inclusief uitgebreide werkplaats voor service en onderhoud in de regio Groningen. Deze sportzaak is al 36 jaar actief, waarvan 17 jaar in Groningen. Het bedrijf is gevestigd in sportcentrum Kardinge. Dit centrum is met 500.000 bezoekers op jaarbasis het grootste overdekte sportcentrum van Noord-Nederland.

Het sportcentrum biedt sportmogelijkheden op het gebied van zwemmen, schaatsen, tennis & squash en overige zaalsporten. Het huidige aanbod van de winkel is geheel in lijn met deze sporten en zorgt dus voor veel klanten onder de bezoekers van het centrum. De sportzaak moet het niet hebben van toevallige passanten, maar profiteert van de gerichte stroom bezoekers die het sportcentrum aantrekt. Dit resulteert in een bezoek van zo’n 1.000 personen per week, afhankelijk van het seizoen.

Activiteiten van het bedrijf

Naast de verkoop van nieuwe artikelen houdt de onderneming zich bezig met service, onderhoud en verhuur van bijvoorbeeld de schaatsen voor de ijsbaan. Hier wordt een substantieel deel van de omzet uit gehaald.


Overig
De onderneming is gevestigd in een huurpand met doorlopend contract vanuit de Gemeente Groningen. Er is standaard 1 FTE actief in de zaak, maar afhankelijk van de periode van het jaar zijn er studenten op oproepbasis werkzaam in de winkel.
 
Op dit moment beschikt de onderneming over een website met passieve webshop. Wanneer hier een actieve shop van gemaakt wordt kan er extra omzet uit gehaald worden. Er zijn verder nog voldoende doorgroeimogelijkheden, vooral op het gebied van assortiment. Op dit moment ligt de focus vooral op sporten die in het centrum aanwezig zijn, dit kan makkelijk uitgebreid worden naar andere (buiten) sporten. 
 
De onderneming wordt ter overname aangeboden wegens leeftijd.
 
Dit bedrijf is interessant voor een startende ondernemer, maar ook ter uitbreiding van een bestaande onderneming.
 
Mocht u interesse hebben, neem contact op via het contactformulier voor meer informatie.

Sport-speciaal zaak op absolute A-locatie
Regio
Groningen
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
250.000 - 500.000