Profiel nr. 64229

Goed renderende drogisterij/ gezondheidswinkel met veel potentie.

05/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Drogisterij

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Te koop aangeboden een goed renderende drogisterij / gezondheidswinkel in een middelgrote plaats in Limburg. Veel potentie, relatief lage investering.


Activiteiten van het bedrijf

Winkel: Een drogisterij gezondheidswinkel met veel supplementen en enkele depot merken cosmetica. Veel advies gerelateerde gezondheidsproducten en een ruim randassortiment. Op een uitstekende A1 locatie, in de hoofdstraat en tegenover een drukke supermarkt. Het aanbod overige branches is ruim. Eigenaar biedt de winkel te koop aan, inclusief de inventaris, de voorraad en het klantenbestand met elektronische passen systeem. In onderling overleg en voor een bepaalde periode kan de winkel onder de huidige naam worden voortgezet. Het betreft een activa transactie. Het pand is te huur en de eigenaar heeft de mogelijkheid om de overnamecondities interessant te maken voor (door-) starters. Zelfstandig: De drogisterij gezondheidswinkel draait onder volledig zelfstandige naam en is middels een contract aangesloten bij een inkoop organisatie met formule. Het contract is op (zeer) korte termijn opzegbaar. Dit biedt de koper de mogelijkheid om zelf te kiezen zonder reeds bestaande verplichtingen.


Onderscheidend vermogen

Groeipotentie: Een uitstekende kans voor jonge en of (door-) startende, gedreven ondernemer(s) die door eigen inzet en enthousiasme een mooi bedrijf kunnen runnen als zelfstandig ondernemer met een daarbij horend rendement. Het assortiment zou gezien de leeftijdsopbouw in de plaats goed kunnen worden uitgebreid met verdere advies segmenten. Bijvoorbeeld o.g.v. gezondheid, supplementen vitaminen en gezonde voeding. Maar ook uitbreiding met een groter aandeel persoonlijke verzorging e/o pedicure- annex schoonheidssalon zal deze basis zeker versterken. Gezien de omvang van de plaats, de ruimte in het winkelpand en het aanbod is met de juiste strategie een omzetgroei van 25% alleszins realiseerbaar.


Overig

Inventaris: Het interieur is modern en eigentijds en zeker toekomst bestendig. De winkel is volledig geautomatiseerd (voorraad beheer, scan kassa en elektronische klantenpassen) en er is sprake van een CCTV systeem, beveiliging en artikel-beveiliging d.m.v. poortjes. De winkel is altijd volledig up to date gehouden en kan nog zeker 10 jaar mee zonder gedateerd te raken. Daarom zijn er geen directe investeringen vereist om de omzet verder uit te bouwen.

Assortiment: Het assortiment is een gezonde mix van geneesmiddelen, voedingssupplementen, reform maar ook (depot-) parfumerie & cosmetica, verzorging en veel speciale producten die maken dat de drogisterij onderscheidend is. Ook is er een pasfoto service. Kortom een echt advies drogisterij met voldoende onderscheid t.o.v. de (enige) branchegenoot.

VVO/BVO: De winkel heeft een ruime verkoop vloer oppervlakte van ca. 175m2, met een totale bedrijf vloer oppervlakte van ruim 200m2. De etalage inclusief entree winkel is ca. 8 mtr. breed en heeft over de volledige breedte een prachtige raampartij. Ook bestaat er de mogelijkheid voor een grotere organisatie om de v.v.o. (achterwaarts) uit te breiden met ca. 120 m2. De winkel heeft een rechthoekige oppervlakte en blijft dus ruim en overzichtelijk.

Omzet en marge: De drogisterij valt in de omzet categorie 400k - 500k (incl. BTW) en heeft een uitzonderlijk hoge bruto marge vanwege de adviesfunctie. Er behoeft geen personeel over genomen te worden. De ondernemer is bereid na de overname (voor een n.t.b. periode en tegen n.t.b. condities) mee te werken zodat kennis en klantenbinding kan worden overgedragen.

Stappenplan: De verkoopprocedure vindt als volgt plaats:

  • Verstrekken van aanvullende informatie na kennismaking en ondertekening geheimhoudingsverklaring kandidaat kopers. 
  • Gesprekken en onderhandeling met kandidaat kopers
  • Bieding en of acceptatie verkoopvoorwaarden door kandidaat kopers/huurders
  • Definitief besluit verkoop/verhuur en acceptatie verkoper/huurder
  • Contractuele uitwerking van afspraken en vervolgens overdracht onderneming

Wenst u meer informatie reageer en wij nemen contact met u op.


Goed renderende drogisterij/ gezondheidswinkel met veel potentie.
Regio
Limburg
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000