laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Handelsonderneming in lederwaren met groeipotentie

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62018 21-01-2016 Groothandel Handelsondernemingen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 B.V.
Omschrijving

Profiel van de onderneming:
Onze cliënt betreft een handelsonderneming in lederwaren voor business professionals, zoals tassen, hoezen voor tablets en telefoons, portefeuilles en overige accessoires. De onderneming handelt in een exclusief, high-end lederwarenmerk en heeft met de producent een contract op basis van exclusiviteit voor Nederland en daarbuiten. De producten in het assortiment zijn kwalitatief hoogwaardig en worden uit voorraad geleverd.

De onderneming richt zich op de business-to-consumer (B2C) markt, waarbij de artikelen middels directe en consignatieverkoop worden aangeboden. De activiteiten van de onderneming zijn verspreid over 8 landen in Noord-Europa, waaronder Nederland. Per land heeft de onderneming contracten afgesloten met handelsagenten, die op provisiebasis worden beloond.
De afgelopen jaren is de onderneming gegroeid en de verwachting is dat er ook de komende jaren groei kan worden gerealiseerd. Deze groei zal met name voortkomen uit uitbreiding van het marktaandeel in de bestaande afzetregio´s. Daarbij zijn er ook mogelijkheden om de activiteiten uit te breiden naar andere landen.

Marktontwikkelingen:
De verkoop van lederwaren is afhankelijk van de consumentenbestedingen en deze zijn nauw verbonden met de economische groei per land. In de afzetmarkten van de onderneming is sprake van versnelt economisch herstel met percentages tussen de 1,5% en 2,8%. Trends in luxe mode artikelen spitsen zich toe op kwaliteit en duurzaamheid. Deze trends zijn reeds verankert in de producten van onze cliënt, waardoor de onderneming in de toekomst optimaal kan inspelen op deze ontwikkelingen.

Regio:
De huidige vestigingsplaats is in West-Nederland. De onderneming is echter flexibel en niet plaatsgebonden, waardoor deze vanuit iedere gewenste locatie kan worden geëxploiteerd.

Omvang onderneming:
De omzet bedraagt gemiddeld circa € 1 miljoen.

Reden verkoop:
De onderneming maakt deel uit van een groep van ondernemingen, waarvan de aandeelhouders onvoldoende tijd kunnen vrijmaken om de kansen optimaal te benutten.

Contact:
Voor vragen kunt u een reactie plaatsen. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst is aanvullende informatie beschikbaar.

klik hier om te reageren op dit profiel


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29