In het hart van Leeuwarden bieden wij deze volledig ingerichte en operationele horecazaak ter overname aan. De zaak is momenteel in gebruik als cocktailbar, maar is ook geschikt voor andere horecaconcepten zoals een café, bar-bistro of all-day concept. Momenteel staat het café bekend om haar handcrafted cocktails met eigen recepten en zelfgemaakte ingrediënten. Daarnaast staat de onderneming bekend om haar cocktailworkshops. Recepturen en workshops kunnen worden overgedragen. De onderneming bevindt zich op een toplocatie met hoge passantenstroom, zowel overdag als ’s avonds, dankzij de ligging in het uitgaansgebied. In 2026 ondergaat het omliggende gebied een grootschalige herinrichting, met meer ruimte voor groen, horeca, voetgangers en evenementen – wat de aantrekkelijkheid van deze locatie verder zal vergroten.
De onderneming is gevestigd in Noord-Nederland, in het centrum van een toeristisch aantrekkelijke, historische stad. Het bedrijf opereert vanuit een monumentaal kooppand. Na vijfentwintig jaar met toewijding te hebben gebouwd aan de onderneming, willen de ondernemers ruimte maken voor een nieuwe fase in hun leven, buiten de horecabranche.
Deze vestiging maakt deel uit van een grotere, internationaal opererende bakery-caféketen die oorspronkelijk is ontstaan in Duitsland. De eerste locatie van deze formule opende zijn deuren in 2001. In Nederland is het concept actief sinds 2009, met de eerste Nederlandse onderneming in Nijmegen. Sindsdien groeide de keten sterk en telt ons land inmiddels meer dan 50 vestigingen.
De moederorganisatie valt onder de Zwitserse Valora Group, die het merk internationaal ondersteunt en helpt ontwikkelen. Hierdoor profiteert iedere franchisewinkel van schaalvoordelen, kennisdeling en professionele begeleiding.
Deze vestiging is onderdeel van een snelgroeiend lunch- en ontbijtcaféconcept dat zichzelf met succes heeft neergezet in binnensteden. Het onderliggende bedrijf werd opgericht met het idee mensen een plek te bieden waar vers, gezond en puur eten samenkomt met gastvrijheid en een warme sfeer. De formule is sinds 2022 in ontwikkeling en groeit via franchising: het hoofdkantoor biedt ondersteuning aan lokale ondernemers die een eigen café willen runnen.