Profiel nr. 108119

Webwinkel met showroom (€ 2.000 K+) gespecialiseerd in camperonderdelen en kampeerartikelen.

08/07/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Sterk groeiend bedrijf met de grootste onderdelen voorraad in Nederland. Leverancier van alle merken onderdelen. De onderneming geniet landelijke bekendheid in de algemene doelgroep van de recreant. Het omvangrijke assortiment met 16.000+ (!) artikelen vindt hun weg naar particuliere campereigenaren, zelfbouwers en onderhoudsbedrijven. Deze winstgevende en groeiende retailer is gespecialiseerd in de verkoop van artikelen voor campers, caravans en kamperen. De onderneming beschikt over een eigen showroom/warehouse van waaruit 24/7 wordt geleverd. De showroom voorziet ook rechtstreeks in verkoop en levering uit voorraad.  


Activiteiten van het bedrijf

De krachtige webshop presenteert alle artikelen in 3 talen met productomschrijving, real time voorraadbeheer, automatische betaling (6 modaliteiten NL/DE/BE). Artikelen worden binnen 24 uur geleverd, met dagelijks afhaalmoment door diverse vervoerders. Particulieren vormen de doelgroep van de onderneming al treedt er wel een lichte verschuiving op naar het zakelijke segment. Onderneming beschikt over 57.000 uniek geregistreerde klanten. Kerncijfers geconsolideerd

 •           Omzet:                                                            €  2.400.000
 •           EBITDA:                                                          €    370.000

Onderscheidend vermogen

Onderneming heeft ervaring met de grote en minder bekende campermerken in de markt. 

De trouwe klantenkring komt regelmatig terug voor het onderhoud, omdat er door de grote voorraad aan onderdelen heel efficiënt en zonder lange levertijden te werk wordt gegaan. Door groot improvisatie vermogen is het mogelijk om ook voor niet meer leverbare onderdelen een passende oplossing te bieden.

Uniek kenmerk van deze propositie is dat zij beschikt over een eigen werkplaats met monteurs die voor specialistische wensen kunnen ondersteunen bij inbouw/opbouw bij campers en caravans. De ruime werkplaats is gespecialiseerd in elektrotechniek, autotechniek en installatietechniek en heeft toegang tot de meeste digitale databases met bouwtekeningen en onderdelen.


Overig

Transactie

Verkoper wenst 100% aandelen van de onderneming over te dragen. De huidige eigenaar is bereid zich voor langere termijn nog aan het bedrijf te verbinden voor een zorgvuldige overdracht van het concept. Tegen deze achtergrond kunnen ook MBI kandidaten reflecteren. In welk geval er dan gedacht wordt aan overdracht in fasen op basis van gebleken competenties en financiële draagkracht. Naast de overname van de aandelen van de onderneming heeft eigenaar de voorkeur dat de (courante) bedrijfsgebouwen winkel (2500m2 verkoopopp.) en werkplaats worden gekocht uit de holding. Evenwel is verhuur van het vastgoed bespreekbaar. Eventuele wens om de werkplaats buiten de overname te laten is ter bespreking. Belangstellenden worden geacht om over eigen middelen te beschikken om een succesvolle transactie gefinancierd te krijgen.  

Procedure

Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring zal een kennismaking met de verkoopbegeleider een eerste verdieping van de inhoud geven. Bij gebleken belangstelling is het informatiememorandum beschikbaar en zal de kennismaking met de ondernemer worden gearrangeerd.


Webwinkel met showroom (€ 2.000 K+) gespecialiseerd in camperonderdelen en kampeerartikelen.
Regio
Noord-Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.