24/06/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 500.000 - € 1.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Met het oog op de verdere groeimogelijkheden, in combinatie met de eigen leeftijd en het ontbreken van interne opvolging, zijn de huidige eigenaren van mening dat de continuïteit van de dienstverlening en het personeel het beste kan worden vormgegeven door een partij die de juiste strategische visie heeft en de directievoering ter hand kan nemen.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf bestaat 20 jaar en is een totaaldienstverlener in de (niche) markt van datacenters. 

Het bedrijf levert specifieke producten, installeert ups-systemen, batterijen en alles wat erbij komt kijken. Ze ontzorgt de (eind)klanten en aannemers vanuit de eigen visie door alle installatiewerkzaamheden, schoonmaakwerkzaamheden te verrichten alsook de juiste werking van batterijen te monitoren en te vervangen indien noodzakelijk. De onderneming en haar medewerkers beschikken over alle benodigde certificaten die door wet- en regelgeving verplicht zijn gesteld. Mede hierdoor en ook de eigenzinnige, oplossingsgerichte manier van ondernemen, is het bedrijf veelgevraagd en een bekende speler in de markt. Het merendeel van de werkzaamheden (bij installatie) wordt uitgevoerd in onder aanneming via aannemersbedrijven. Dat gebeurt veelal op uitdrukkelijk verzoek van de eindklant(en), die eigenaar zijn van datacenters of gebruik maken van de hierin staande faciliteiten. Te denken valt aan de bekende en minder bekende Tech-bedrijven, financiële en zakelijke instellingen alsook uitvoeringsinstanties van overheidsinstellingen.


Onderscheidend vermogen

De omzet voor 2024 is begroot op circa € 5.800.000, bij een EBITDA van € 1.145.000, ofwel 20%. Een groeiversnelling is mogelijk met de huidige basis en klantvraag, onder de voorwaarde dat in binnen- en buitenland uitvoerende capaciteit beschikbaar kan worden gevonden.

De onderneming is gevestigd in West Nederland. Vanuit de eigen vestiging worden de projecten aangestuurd en de benodigde producten, installaties en materialen gedistribueerd. Het primair werkgebied is heel Europa, waaronder Nederland en enkele andere landen. Het bedrijfspand is volledig ingericht voor de activiteiten en is eigendom van de ondernemers. Het pand kan door de nieuwe eigenaar voor een kortere of langere periode worden gehuurd tegen markt conforme condities.


Overig

Naast de twee eigenaren heeft het bedrijf 14 medewerkers in loondienst, waarvan 9 monteurs. Via een zakelijk partner zijn aanvullend 11 monteurs beschikbaar. Voor het voorraadbeheer, het transport alsook specifieke montageklussen wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide en vaste groep van uitzendkrachten (gemiddeld 4) en ZZP’ers (7). Deze mensen zijn gespecialiseerd in datacenters. Hiermee is het bedrijf flexibel genoeg en kan tijdens het in eventuele mindere perioden op personeelsinzet besparen.

Het aanbod betreft de overname van 100% van de aandelen van een tweetal vennootschappen. De onderneming heeft geen langlopende schulden en is erop ingericht om zo overgenomen te kunnen worden. Belangstelling? Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld in de vorm van een informatiememorandum.


Totaaldienstverlener datacenters (niche)
Regio
Zuid-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.