24/05/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland
 • Limburg
 • Zeeland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Cafetaria, lunchroom

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Eigentijdse en druk bezochte koffiebar/koffiewinkel in een middelgrote stad in Noord-Brabant, gelegen tussen Nijmegen en Den Bosch. Populair bij koffieliefhebbers vanwege de relaxte sfeer, muziek en de uitgebreide koffie-/warme drankenkaart. Ca. 25 zitplaatsen binnen, en (zomers) ongeveer eenzelfde aantal buiten op het terras. Tevens verkoop van koffiebonen uit eigen branderij (koffiebrander zelf staat op een andere locatie), koffieapparatuur en accessoires. Een groot deel van het ruime assortiment versgebrande koffiebonen wordt verkocht in de koffiewinkel voor thuisgebruik. Echter ook een redelijk aantal kantoren en bedrijven schenken deze koffie's. Deze tak is met gemak verder uit te breiden. De koffiebar/-winkel bestaat dit jaar 18 jaar en ligt aan de rand van het centrum, welke momenteel een enorme boost ondergaat, door de komst van een groot aantal winkels, appartementen, woontoren en de stadsbibliotheek. De branderij is 4 jaar geleden gestart. De huidige eigenaar gaat zich op termijn richten op andersoortige werkzaamheden.


Activiteiten van het bedrijf

Het assortiment bestaat uit een uitgebreide koffiekaart, diverse warme en koude dranken en vers gebak. Er wordt geen alcohol geschonken. Verkoop (eventueel ook onderhoud/reparatie) van koffieapparatuur en koffiebonen uit eigen branderij. Deels particulier, maar ook een steeds groter deel aan zakelijke klanten. De winkel heeft een website, een Facebook- en een Instagram-pagina. Ook een complete webshop is aanwezig. Deze is nu offline, want hier ligt niet de interesse van de huidige eigenaar, maar biedt dus zeker omzetkansen voor de nieuwe ondernemer.   


Onderscheidend vermogen

Grote vaste klantenkring, heel veel jeugdige klanten van 17 jaar en ouder, vanwege een groot lyceum (1200 leerlingen) tegenover de espressobar. Maar ook het winkelend publiek, dagjesmenen en koffieliefhebbers weten deze zaak te vinden. Koffiebonen worden gebrand in de eigen branderij op een andere locatie. Het verpakken en verkopen gebeurt in de winkel. Zodoende zien (en ruiken) ook de klanten de gebrande boontjes. Altijd vers, en dat uit zich in de afzet. Zelf branden geeft een veel betere marge, en is natuurlijk ook supermooi om te doen.


Overig

De koper is een alleskunner. Heeft verstand van koffie, is een beetje technisch en is even gepassioneerd als de huidige eigenaar. Hij/zij wil(len) de schouders eronder zetten, om het huidige bedrijf nog meer te laten renderen, zeker met behulp van de enorme opknapbeurt van het centrum, welke recht voor de deur wordt gerealiseerd. Het is een mooie kans voor een ondernemend persoon of stel die van kwaliteitskoffie, maar ook gezelligheid houdt.  


Koffiebar-koffiebranderij-koffiewinkel
Regio
Noord-Brabant
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.