Profiel nr. 107640

Detailhandel en groothandel met webshop, verhuur activiteiten en distributeurschap van uniek merk in de markt

08/03/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Door ervaring van medische problemen van de founder eind jaren 90 is een product uit China gemodificeerd en verbeterd waardoor het product aantrekkelijker werd voor de consumenten. 

De eigen merknaam heeft een goede bekendheid verworven door de afgelopen ruim 20 jaren heen. Met het distributeurschap in de Benelux van de Japanse producten welke zich sterk onderscheiden van alle andere merken in de wereld, is een compleet aanbod gecreëerd. Het bedrijf heeft vanaf het begin demonstraties aan huis en bij bedrijven verzorgt met een mobiele showroom. Dit gebeurd sinds 3 jaar nog slechts sporadisch.Het bedrijf is niet groter gegroeid door een bewuste keuze. Door deze keuze te veranderen zal het bedrijf zeker verder uitbloeien tot een marktleider op alle gebieden in dit segment.

Klanten eerlijk advies geven en helpen bij hun vragen is een leuk proces wat sterk gewaardeerd wordt. De huidige mond op mond reclame is voldoende om het bedrijf in deze setting te laten voortbestaan.


Activiteiten van het bedrijf

Verhuur en verkoop van de zelf (eigen merk) geïmporteerde producten uit Japan en China waar mensen blij, gezond, ontspannen en bewust van kunnen worden. Onze klanten zijn zowel particulieren uit de breedste laag van onze bevolking als ook, zakelijke klanten, ziekenhuizen, zorginstellingen, evenementenbranche en de overheidsinstanties.

Bij de verkoop aan fysieke klanten hoort ook een bezorging van de producten middels een kleine bakwagen met laadklep. Ook kunnen er demonstraties aan huis of bedrijf worden gegeven met de bakwagen/demonstratie auto, dit geeft een hoog verkoop succes. Er zijn kleine montage handelingen om het product samen te stellen.

Verzending van materialen/onderdelen aan een divers publiek in Europa en soms ook buiten Europa. 

Service verlenen en kleine reparaties aan de elektronische producten van de eigen klanten is sporadisch te noemen. Naar keuze kunnen ook onderdelen worden verkocht in vele landen omdat er geen serieuze concurrent is hierin. Dit gebeurd al in beperkte mate. Door de hoge betrouwbaarheid is het een zo goed als zorgeloos product.


Onderscheidend vermogen

De Chinese producten dragen het eigen merk welke ook de naam is van het bedrijf. Het heeft goede reviews en mond tot mond reclame. Het Japanse product is uniek in zijn soort vanwege de expliciete kenmerken en kwaliteiten, daardoor verkoopt het zichzelf. De Japanse leverancier/fabrikant bestaat reeds sinds 1962 en is over de gehele wereld bekend in zijn segment vanwege de hoge preciesiestandaard en medisch goed onderbouwd product, wat ook onderscheidend is ten op zichte van alle andere fabrikanten.

Het bedrijf is bewust vanwege persoonlijke keuze beperkt opgebouwd. Dit bedrijf is met beperkte middelen uit te bouwen tot een veelvoud.

Er is geen over te nemen personeel, met 1 persoon kan het gerund worden, en een 2e persoon erbij voor enkel het bezorgen is voldoende.

Benelux distributeur van de Japanse en eigen merk producten, wat kan worden uitgebouwd naar andere landen.


Overig

De positieve uitwerking die het product met zich meebrengt zorgt voor werkplezier en fijne contacten met de afnemers. De interessante marges maken het tot een compleet geheel waar je blij van wordt. Wie blij zaken wil voortzetten in ongedwongen sfeer en daarnaast vrijheid wil, zal goed passen bij ons bedrijf.

Er is een beperkte voorraad in de prijs opgenomen met een opbrengst t.w.v. van ruim € 165.000.00 excl. btw en een voorraad van te verhuren producten van ca € 10.000 excl btw.

Eventueel is ook een huur opslagloods beschikbaar van 180 m2 over te nemen.

Door familie omstandigheden en de daaruit volgende persoonlijk keuze maakt dat het bedrijf te koop is.  


Detailhandel en groothandel met webshop, verhuur activiteiten en distributeurschap van uniek merk in de markt
Regio
Locatie anoniem
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000