08/02/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Waterrecreatie

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De bootverhuur is in 2020 opgericht en heeft nu vier seizoenen gedraaid. Er wordt gewerkt vanuit een keurige loods gelegen aan het water vlakbij Den Haag. Elk jaar maakt het bedrijf mooie groei door. In 2020 is gestart met een vloot van 4 kleine motorboten en 10 supboards en ondertussen zijn we gegroeid naar een vloot van 7 kleine motorboten, 4 sloepen en 10 supboards. Boten met buitenboordmotoren maar ook met elektrische aandrijving.

Het bedrijf wordt elk jaar bekender, door de uitstekende service en klantbeleving groeit de groep vaste klanten. De huidige eigenaar heeft veel tijd gestoken in de groei van naamsbekendheid en reputatie. Klanten waarderen dit en het bedrijf groeit elk jaar. De eerste jaren zijn de werkzaamheden van bootverhuur voornamelijk ingevuld door de ondernemer zelf maar de afgelopen twee seizoenen zijn er meerdere collega's bij het bedrijf betrokken om dagelijkse verhuurwerkzaamheden uit te voeren.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf verhuurt 7 kleine motorboten geschikt voor 5 a 6 personen. Daarnaast zijn er 4 sloepen geschikt voor 10 a 12 personen per sloep. Op mooie dagen maken mensen ook gebruik van de supboards. Onze klanten komen uit de regio en in het hoogseizoen zijn er toeristen in de regio die ook graag komen varen. Omdat we verschillende vaarroutes kunnen bieden vanaf 2 uur tot een volledige vaardag is er voor iedereen een leuke tocht te maken en is het ook de moeite waard om vaker terug te komen.

Vanaf onze locatie kan er gevaren worden in de stad maar ook het Westland of leuke meren zijn bereikbaar. Naast particulieren maken ook bedrijven gebruik van onze vloot voor een vaartocht dat regelmatig wordt gecombineerd met een bezoek aan horeca in de regio. 

In 2023 is een luxe elektrische sloep in de vloot opgenomen voor private exclusieve rondvaart. Het bedrijf kan inclusief of exclusief deze sloep worden overgenomen. Huidige prijsindicatie is zonder deze sloep.


Onderscheidend vermogen

In de regio Den Haag is het niet eenvoudig om een goede uitvalsbasis te krijgen voor een serieuze bootverhuur. Onze locatie is zeer strategisch gelegen waardoor klanten zowel in de stad kunnen varen of naar een omgeving met meer natuur in het Westland of naar een fantastisch meren gebied. Dus een stadse tocht, genieten van natuur of met de kinderen ankeren en zwemmen op een meer. Dit is zeer uniek en maakt dit bedrijf ook interessant om over te laten gaan in de activiteiten van een bestaand bootverhuur bedrijf. De mix van onze vloot biedt voor ieder wat wils. Als klanten minder willen besteden kunnen ze de kleinere motorboten huren. Er is ook goed aanbod voor klanten die met een grotere groep of luxer willen varen.

De bootverhuur heeft een hoge klantwaardering. De website scoort zeer hoog in Google waardoor vindbaarheid perfect is. Een aantal boten zijn uitgerust met een systeem waarmee klanten via mobiele telefoon kunnen inchecken en de boot kunnen starten. Dit zorgt ervoor dat klanten sneller van de vaartocht kunnen genieten en er wat minder personeel nodig is op de steiger.


Overig

De huidige ondernemer heeft twee ondernemingen die beide succesvol zijn en groeien. Om de bootverhuur recht te doen en door te laten groeien gaan we op zoek naar een koper die de onderneming kan voortzetten of wil integreren in een bestaand bedrijf. De bootverhuur is volledig zelfvoorzienend.

Er is een loods waarin de boten gestald kunnen worden en waar onderhoud gedaan kan worden. In het vaarseizoen wordt de loods gebruikt als uitvalsbasis voor de bootverhuur. Er is een heftruck aanwezig die gebruikt wordt om boten in- en uit het water te halen. Ook zijn er stallingsbokken aanwezig voor de boten. In de inventaris zit ook mooi representatief meubilair op wielen waardoor de inrichting in de loods variabel is. In 2023 is geïnvesteerd in een toilet voor de huurders in de loods en een keukenblok met stromend water wat het comfort flink verhoogt. In 2023 is geïnvesteerd in een laadinfrastructuur waarmee 4 elektrische sloepen geladen kunnen worden.


Populaire bootverhuur regio Den Haag
Regio
Zuid-Holland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.