07/02/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

ICT-dienstverlener die gespecialiseerd is in het ontzorgen van haar klanten voor alle ICT-ondersteuning (hard-/software en support). Opgezet door ervaren ICT-specialist die dit - samen met de later toegetreden andere aandeelhouder - heeft gebracht waar het nu staat. Vast klantenbestand dat opgebouwd is met MKB klanten in de dienstensector, de financiële sector, productie en zorg.

Hebben kennis in huis van alle gebruikelijke systemen die ondernemingen nodig hebben voor hun ICT-infrastructuur op te zetten en te ondersteunen (ook outsourcing voor organisaties die niet zelf de kennis, handen en ervaring hebben om dit in huis te doen). Daarnaast projectmanagement skills bij met name de beide eigenaren om ICT-strategie, implementatie en migratie projecten uit te voeren.

 


Activiteiten van het bedrijf

Activiteiten bestaan uit opzetten, onderhouden en ondersteunen van ICT-structuur die organisaties in deze dagen nodig hebben voor het laten draaien van hun onderneming. Daarnaast het opzetten en begeleiden van ICT-strategie, implementatie en migratie projecten om een wijziging of verandering binnen een organisatie van A tot Z te kunnen begeleiden.

Activiteiten bestaan o.a. uit

 • Proactief beheer, onderhoud, bewaking en beveiliging van on-prem infrastructuur zoals servers, werkstations, netwerkapparatuur danwel hosting daarvan te faciliteren (managed cloud / colocatie)
 • Levering, implementatie, onderhoud en support op public Cloud producten van Microsoft (o.a. Microsoft 365 en Azure diensten)
 • Levering, implementatie, onderhoud en support op applicatie- en data-infrastructuur (inclusief virtuele werkplekken)
 • Telefonie (VoIP), mobiele telefonie, Internet lijnen en verbindingen (SIP trunks, mail gateways)

Onderscheidend vermogen

De belangrijkste kenmerken van deze onderneming zijn

 • Kleinschalige ICT-dienstverlener met 2 (ook in operatie actief) directieleden/eigenaren
 • Organisatie met 5 ICT experts (inclusief 2 eigenaren) en 1 persoon administratieve- en inkoopondersteuning, incidenteel aangevuld door ZZP-ers voor de uitvoering van diensten en projecten.
 • Locatie en werkgebied met name in Westen en beperkt in Midden van Nederland
 • Eigen colocatie voorzieningen en managed hosting platform
 • Hoge waardering binnen eigen klantenbestand

Reden van verkoop
De oprichter eigenaar wil gezien zijn leeftijd afscheid nemen van zijn “ondernemersrol” in het bedrijf. De mede-eigenaar is zelf meer ICT technisch en projectmanagement georiënteerd, waar ook zijn passie en kennis/kunde ligt. Gezamenlijk daarom besloten een strategische koper te zoeken die het bedrijf naar een volgende fase kan brengen. Laatste jaren heeft het ontbroken aan actieve sales en acquisitie waardoor onderneming niet verder gegroeid is terwijl de vraag voor met name het totaal ontzorgen van (MKB) organisaties in hun ICT-behoefte groot is.


Overig

Financiële kengetallen
Omzet 2023 komt naar verwachting uit op +/- € 625K met break even resultaat. Omzet was de afgelopen jaren aanzienlijk hoger (€ 1 Mio + met zelfs omzet van 1,4 Mio in 2020 en EBITDA van 11%) en daling in omzet is veroorzaakt door verlies van grote klant. Genormaliseerde omzet en capaciteit is € 1 Mio met EBITDA van 12,5%.

Mogelijke koopreden
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers die met dit bedrijf verder uitbreiding van hun ICT-dienstverlening krijgen (capaciteit en/of regio), met een ervaren en trouw ICT-team om van daaruit verder te groeien. Oprichter-eigenaar is uiteraard beschikbaar voor ware overdracht en om zijn specifieke ICT-project en interim kennis/ervaring in te zetten voor ondersteuning van de verdere groei. Andere mede-eigenaar blijft graag verbonden aan de onderneming en draagt graag zijn kennis en ervaring bij om samen met de nieuwe eigenaar de volgende stap te maken met deze onderneming.

Gewenste transactievorm
Verkoop van alle aandelen in de BV van deze onderneming, waarbij de niet uittredende eigenaar ook open staat voor een participatie indien dit gewenst is bij de koper.


ICT-dienstverlener voor zakelijke markt
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.