Profiel nr. 107433

Aanbieder van kind volgsystemen voor het onderwijs

29/01/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De jonge ondernemers hebben het bedrijf gebracht tot waar het nu staat. In de afgelopen jaren is aan de hand van de kennis en ervaring van beide ondernemers in het onderwijs, hard gewerkt aan het opzetten van het platform en is het complete digitaal volg- en plansysteem succesvol uitgerold bij scholen. De prove of concept is geslaagd en het platform wordt nu in de markt gezien als hoogwaardige toepassing van de juiste volgsystemen met bovendien een zeer praktische planning module. Om verder te groeien moet de bedrijfsvoering worden aangepast.

Beide ondernemers komen uit het onderwijs en beschikken niet over de juiste kennis en interesse om dit op te pakken. Daarom is er besloten om de onderneming te verkopen aan een partij die ervoor kan zorgen om het complete digitaal volg- en plansysteem naar het volgende niveau te brengen.

De ondernemers zijn flexibel en staan open voor een gesprek over welke vorm van overname voor beide partijen volstaat.


Activiteiten van het bedrijf

Aanbod

Een jong innovatieve onderneming die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van een compleet digitaal volg- en plansysteem voor leerkrachten en pedagogische medewerkers voor het jonge kind (groep 1-2-3 en peuters). De mogelijkheid is er voor uitbreiding naar hogere groepen. Op dit moment is een extra module in ontwikkeling, waarbij les ideeën uit een database behaald kan worden en gekoppeld kunnen worden aan de planning en leerdoelen. D.m.v. het afnemen van een jaarlijkse licentie per klas per school kan er gewerkt worden met dit volgsysteem.  

Omschrijving van de onderneming

De belangrijkste kenmerken van deze jonge en innovatieve onderneming zijn:

 •        Kleinschalige VOF bestaande uit 2 directieleden
 •        Samenwerking met ZZP—ers voor de uitvoering en implementatie van het systeem
 •        Ontwikkelingsvolgmodel en planningssysteem voor groepen 1, 2 en 3 + peuters (met mogelijkheid tot uitbreiding naar hogere groepen)
 •        Werkgebied heel Nederland
 •        Gezien als expert door grote instanties

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers die met dit bedrijf een onderscheidende digitaal volgsysteem koopt met veel groeipotentie.


Onderscheidend vermogen

In een relatief korte periode hebben de ondernemers het digitaal volg- en planningsysteem ontwikkeld tot een van de grote spelers in het veld volgens een grote instantie. De kennis en ervaring met de leerlingvolgsystemen in de praktijk zijn ingezet om een zeer gebruiksvriendelijk én hoogwaardig platform te realiseren waardoor juist de gebruikers in de markt zeer tevreden zijn over het platform. Door in een volgende stap de juiste middelen en mensen in te zetten is er veel sterk potentiële groei mogelijk. Waar de meeste leerlingvolgsystemen werken vanuit leeftijdsleerlijnen, is dit omgezet naar de praktijk van het lesgeven. Vanuit maandelijkse doelen kan de ontwikkeling worden geregistreerd.

Naast het volgsysteem is het ook een planningssysteem, waardoor alle administratie op 1 plek centraal staat. Dankzij het digitale systeem worden gegevens gegenereerd en efficiënt gebruikt. Het systeem onderscheidt zich doordat het leerlingen volgt in hun ontwikkeling zonder hier een leeftijd aan te koppelen. Tevens is het systeem zo ontwikkeld dat het door ontwikkeld kan worden tot een schoolbreed volgsysteem.


Overig

De huidige onderneming wordt gevoerd in een VOF waarbij de beide ondernemers de 2 vennoten zijn. Uit de revenuen van de huidige activiteiten ontvangen de beide ondernemers hun inkomen. Omzet in 2023 was EUR 90.000,-- en hebben 130 scholen inmiddels de licentie afgenomen voor het product en platform.

Vanaf medio 2022 heeft de onderneming een vast aanbod voor de geïnteresseerde scholen en is het verdienmodel goed vastgelegd. Het verdienmodel bestaat uit implementatie fee (training en opzetten systeem) en daarnaast een abonnement fee per klas per schooljaar. De implementatie kent een aantal vaste dagdelen (uitgevoerd door de beide ondernemers en/of ingehuurde ZZP-ers) en een beperkte IT opzet (in de cloud) om het totale product en platform beschikbaar te krijgen voor de scholen. Eenmaal geïmplementeerd en draaiend, zijn de IT en service kosten minimaal en kent het abonnementsmodel een marge van zo’n 85%. Alle huidige scholen die gebruik maken van het product zijn via mond dop mond reclame binnen de onderwijssector tot stand gekomen. Marktaandeel is thans 2% op een potentie van zo’n 6200 basisscholen.

 


Aanbieder van kind volgsystemen voor het onderwijs
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.