23/01/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in consumentengoederen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is opgericht in 2005 en gevestigd in de provincie Utrecht. De eigenaars zijn een echtpaar die met veel passie voor sieraden een goed lopend bedrijf hebben opgezet. De eigenaren hebben de pensioenleeftijd bereikt en willen daarom de activa/goodwill van het bedrijf overdragen aan een nieuwe ondernemer of ondernemersechtpaar. De omzet is ong. € 1,5 mio. en is afkomstig van 137 dealers, 2 webshops en een eigen Concept Store. De gemiddelde marge is 55%.


Activiteiten van het bedrijf

De twee Deense merken (omzet A €1,1 mio. en B €0,4 mio.) worden geproduceerd door twee familiebedrijven.

 • Merk A is een succesvol wereldwijd uitgebreid bedrijf waar creativiteit en handwerk voorop staat. Hier wordt je lid van een internationale distributeursgroep die jaarlijks een distributeursconferentie bijwoont (vaak in Kopenhagen).
 • Merk B is een wat kleinere producent met representatie in Denemarken, Duitsland en de Benelux.

De dealers van de twee merken zijn allemaal middensegment juweliers. De meeste van de dealers zijn al jaren klanten en hebben dus veel ervaring en kennis in huis. Zij zijn in Nederland redelijk geografisch verdeeld. Ook in België zijn er dealers, voornamelijk in het westen.

Online staat er een totaal nieuw Shopify e-commerce platform die volledig is geïntegreerd met de backoffice (financieel en logistiek pakket) van AFAS en de vervoerders. De dealers bestellen op een dealerportaal waar beide merken tegelijk te bestellen zijn en waar de dealer nieuws kan lezen en facturen en marketing bestanden kan downloaden.


Onderscheidend vermogen

De boekhouding is vergaand geautomatiseerd met automatische boeking van leverancier facturen, automatische betalingen en automatische incasso dat bij alle klanten verplicht is. Het is een echt papierloos bedrijf. Het bedrijf heeft over de jaren heen een grote database opgebouwd van meer dan 35.000 consumenten. Deze database is volledig up-to-date.


Overig

Reden van verkoop; Het ondernemers echtpaar heeft de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt en wil de onderneming derhalve verkopen.

Reden tot koop; Wij zoeken een ondernemer of een stel ondernemers die voornamelijk met passie en enthousiasme door kunnen zetten wat er al staat en ook in staat zijn om de potentie voor uitbreiding te realiseren. Een jong en dynamisch zicht op de bedrijfsvoering zal zeker nieuwe kansen bieden voor de juiste partij.

De eigenaren zijn bereid om uitgebreid mee te werken tijdens een afgesproken periode. Ook wat betreft financiering staan de eigenaren open voor alle modellen van koop tot earn-out.


Distributeur design sieraden
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.