Profiel nr. 107395

Metaalbewerking en facilitaire onderhoudswerkzaamheden bedrijf

19/01/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Ook interessant voor

Overijssel

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Afwerkingsbedrijf

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Alweer ruim 40 jaar geleden, officieel in 1982, zijn de ondernemers de vof gestart vanuit Voorthuizen met aanvankelijk Metaalbewerking en Electrotechniek als speerpunten. De vader van een van hen werkte voor die tijd als zelfstandig metaalbewerker voor Rijksvastgoed en andere overheidsinstanties op het gebied van facilitaire onderhoudswerkzaamheden op het gebied van metaalbewerking. Veel contacten zijn overgenomen en ingebracht in de vof. Als gevolg van de sterke groei en uitbreiding van de activiteiten vond in 1994 een verhuizing van de onderneming plaats naar een in eigen beheer nieuw gebouwd bedrijfspand op het industrieterrein in Barneveld. Dit bedrijfspand bood en biedt nog steeds voldoende ruimte en faciliteiten om verder door te groeien. Vanuit deze locatie opereren wij nog steeds. 15 jaar geleden zijn de elektrotechnische activiteiten afgebouwd en ligt de focus op metaalbewerking.


Activiteiten van het bedrijf

Zoals onder “bedrijfshistorie"  al vermeld is de onderneming in de beginjaren 80 begonnen met metaalbewerking en elektrotechniek in de ruime zin van het woord. Door de toenemende vraag naar speciale oplossingen en de specialistische kennis in deze branche heeft de tak Metaalbewerking en onderhoudsprojecten in ruime zin de overhand gekregen. 

Globaal richten wij ons op vrijwel alle gebouw-gebonden installaties en werken. Bijbehorende elektrotechnische werkzaamheden worden door eigen gekwalificeerde medewerkers uitgevoerd. Daarnaast kunnen naar wens als maatwerk ook metalen producten voor zowel interieur als exterieur van gebouwen worden ontwikkeld en vervaardigd.

Onderstaand een overzicht van onze activiteiten: 

 •  leveren, monteren en onderhoud van overheaddeuren, snelloopdeuren, bunkerdeuren, schuifdeuren. Daarbij zijn wij niet merk gebonden. 
 •  leveren van allerhande hekwerken, bordessen, toegangspoorten

Onderscheidend vermogen
 •   Omdat het een relatief kleine onderneming betreft kunnen wij snel en flexibel inspelen op de wensen van opdrachtgevers, maar ook op veranderende omstandighedenin de markt en  op het gebied van eisen, regelgeving etc. 
 •  Waar anderen stoppen gaan wij verder met het bedenken en uitvoeren van technische oplossingen. 
 •  Een meer dan gemiddeld grote kennis van de technieken, producten, de branche en opdrachtgevers
 •  Een hoge mate van goodwill bij de opdrachtgevers, waardoor onze onderneming bij voorkeur wordt gevraagd projecten uit te voeren
 •  Grote mate van flexibiliteit in het algemeen

Er zijn zeker groeimogelijkheden in de markt en branche waarin onze onderneming zich bevindt. Dat leggen wij graag uit in een persoonlijk gesprek. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk aannemers, rijksvastgoed en ministerie en defensie. 

Het (altijd positieve) jaarlijks financiële resultaat en rendement is als goed tot uitstekend gekwalificeerd.


Overig

De reden van overname is de leeftijd van de beide eigenaren. Een eigenaar is deels uitvoerend en beschikt over veel technische kennis van de branche, de producten en de technieken en heeft uitstekende contacten met de opdrachtgevers op alle niveaus. Deze eigenaar heeft de wens, in overleg met de nieuwe eigenaar, nog enkele jaren bij de onderneming betrokken te blijven. In welke mate en in welke rol is geheel bespreekbaar, mede afhankelijk van de wens en situatie van de opvolger(s).

De andere eigenaar houdt zich parttime bezig met de algemene taken van de onderneming: HR, financiële zaken e.d. Hij is bereid te ondersteunen in de overgangssituatie maar dan binnen afzienbare tijd afscheid te nemen. 

Het is wel een vereiste dat de opvolger(s) beschikt over technische kennis op het gebied van metaalbewerking en van de branche. Het is van belang voor het welslagen dat de opvolger past binnen de cultuur van de onderneming, een no-nonse cultuur.


Metaalbewerking en facilitaire onderhoudswerkzaamheden bedrijf
Regio
Gelderland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.