Profiel nr. 107312

Makelaarskantoor Rotterdam (verhuur en beheer) met terugkerende inkomsten

22/12/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Bemiddelaar in onroerende zaken

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Makelaarskantoor Rotterdam (verhuur en beheer) met terugkerende inkomsten. 100% eigenaar van eigen rayon met ondersteuning waar nodig vanuit franchise. De franchiseformule is het A-merk in de verhuurmakelaardij, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Ondernemen op je eigen manier (soft franchise), behalve op het gebied van kwaliteit. De ondernemer in rayon Rotterdam moet wegens omstandigheden stoppen en daarom is het rayon nu ter overname voor een enthousiaste en gemotiveerde ondernemer. De landelijke dekking van de formule met 30 kantoren heeft een aantrekkingskracht op nieuwe klanten, veelal beleggers die voor een terugkerende bron van inkomsten zorgen op het gebied van verhuur en beheer. Alle andere kantoren worden bestuurd door kwalitatief hoogwaardige franchisenemers die enkel voor de lange termijn gaan. 


Activiteiten van het bedrijf

Woningverhuur, aanhuur- relocation, technisch beheer, financieel beheer.


Onderscheidend vermogen

Vanuit de franchise wordt geholpen met de marketing voor de nieuwe klanten (verhuurleads) door middel van een eigen online netwerk. Voor het onderscheidend vermogen in het vinden van de juiste verhuurders worden vanuit de landelijke formule internationale platforms onderhouden. Hiermee heb je een sterk onderscheidend vermogen op andere verhuurmakelaars. Kwaliteit in dienstverlening, juridische ondersteuning en landelijke marketing. De landelijke website scoort goed in Google. Verder zijn er diverse landelijke leadwebsites speciaal voor de eigenaren voor het genereren van nieuwe business. Ook worden speciaal  het rayon Rotterdam lokale leadwebsites beheerd om verhuurleads te genereren. In Rotterdam liggen nog veel meer kansen, ook op het gebied van aanhuur- en relocation, daar wordt nu nog geen aandacht aan gegeven maar veel andere kantoren zijn daar al erg succesvol in.


Overig

Ondernemers die gaan voor kwaliteit en er een succes van willen maken (veel van onze franchisenemers zijn marktleider in hun regio).  Onbesproken gedrag en goede reputatie zijn noodzakelijk, een achtergrond en ervaring in vastgoed zijn een; HBO werk- en denkniveau is noodzakelijk om de kwaliteit te waarborgen. De kracht van van deze formule ligt in slimme marketing, kwaliteit in dienstverlening en net wat meer doen voor de klant.  Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om professioneel vastgoedbeheer te bieden aan klanten waarbij de inkoopprijs voor de dienstverlening lager is dan de helft van de bruto inkomsten. Hiermee bouwen franchisenemers een solide omzetstroom op. De geldstromen worden beheerd via de eigen stichting Derdengelden (belangrijk voor grote beleggers/beheerklanten) en waarbij het kantoor zorgt voor lokale slagkracht, marktkennis en snelheid van handelen en de verhuurtransacties verzorgt.


Makelaarskantoor Rotterdam (verhuur en beheer) met terugkerende inkomsten
Regio
Zuid-Holland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000