Profiel nr. 107291

Het behandelen van ziekten van het hoornvlies en het voorkomen van blindheid door innovatie

18/12/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een klinisch medtech oftalmisch bedrijf in de ontwikkeling van therapeutische oplossingen voor de behandeling van ziekten van het hoornvlies. Het bedrijf is opgericht in 2020 en gevestigd in Italië. Momenteel bereiden we ons voor op de eerste klinische proef met het minimaal invasieve implantaat voor keratoconus, dat wordt ingebracht via een minimaal invasieve chirurgische ingreep.

De onderneming heeft pre-seed investeringen ontvangen ter waarde van meer dan €800.000 van Entrepreneur First Global en Singapore in mei 2019 in Singapore, van GFactor (Italië) in april 2020, van Health Wildcatters (Dallas, VS) in december 2021, van BHolding (Italië) in april 2022, van Caique Holding (Frankrijk) in juli en september 2022, en van DN LeMans s.r.l., de investeringsmaatschappij van Dr. Letizia Mansutti. Letizia is een Italiaanse oogchirurg met ruime ervaring en heeft interesse in een operationele rol als bestuurslid.

Het bedrijf heeft een niet-verwaterende subsidie van 1,7 miljoen euro ontvangen (H2020 - Fast Track to Innovation) van de Europese Commissie in 2019 en van het Italiaanse ministerie van Economie in 2022.

Het doel van de onderneming is het ontwikkelen van therapeutische oplossingen voor de behandeling van ziekten van het hoornvlies en het voorkomen van blindheid door innovatie.


Activiteiten van het bedrijf

Dit zijn de meest recente ontwikkelingen met betrekking tot het implantaat voor keratoconus:

 • Product vervaardigd volgens ISO-13485 CRM
 • Certificering ISO-13485 (wettelijke fabrikant)
 • Geslaagd voor biocompatibiliteitstests: MR-certificering, cytotoxiciteit, sensibilisatie en intracutane reactiviteit, chemische toxicologie. Positieve voortgang van de 3-maanden follow-up van de konijnenstudie.
 • Indiening van het protocol en gerelateerde documenten voor de First In Human Study bij de ethische commissie en de AEMPS
 • Verleende patenten in de EU, VS, Japan, uitgebreid in 8 landen
 • ESCRS-innovatieprijs als Top 3-finalist van de Innovation Den op ESCRS 2023, het belangrijkste evenement voor hoornvliesschirurgie en innovatie in Europa.

De kern-nitinol-technologie achter het implantaat is een platformtechnologie die kan worden toegepast om verschillende oogaandoeningen te behandelen wanneer gekoppeld aan hoornvliesstamcellen voor hoornvliesvervanging of aan synthetische spinnenzijde voor bioactieve regeneratie van de optische zenuwen. We zijn buitengewoon enthousiast om onze pijplijn uit te breiden met verdere therapeutische oplossingen voor de behandeling van oogaandoeningen en daarbuiten, in lijn met de visie van het bedrijf.


Onderscheidend vermogen

Voor patiënten met keratoconus hebben we het eerste nitinol hoornvliesimplantaat ontwikkeld. Het implantaat is een innovatief apparaat op verschillende niveaus. Allereerst is het ontwerp van het apparaat zo gemaakt dat het de anatomische vorm van een gezond hoornvlies nabootst, waardoor voorspelbare mechanische hervorming van misvormde keratoconus hoornvliezen naar hun fysiologische vormen mogelijk is. Ten tweede maakt het gebruik van het vormgeheugen-nitinol de implantatie tot een minimaal invasieve procedure, waardoor het aantal chirurgen dat het apparaat effectief en voorspelbaar kan gebruiken wordt vergroot, ook in ontwikkelingslanden waar de prevalentie van keratoconus nog hoger is.

Het apparaat heeft alle preklinische en biocompatibiliteitstests doorstaan, en we zijn klaar om in het eerste kwartaal van 2024 met de eerste menselijke proef te beginnen. Alle tests hebben ons principe bevestigd om het zicht bij keratoconuspatiënten te verbeteren door de hoornvlieskromming mechanisch te herstellen met behulp van een veilig en biocompatibel apparaat dat zowel verbetering van het zicht als stopzetting van de progressie in één chirurgische stap bereikt. Ten derde wordt het geïmplanteerd via een eenvoudige, minimaal invasieve procedure met snelle genezing (maximaal 2 dagen) en een laag risico op complicaties.


Overig

Voor het implantaat richten we ons op de meer dan 175 miljoen ogen wereldwijd die zijn getroffen door keratoconus. Deze markt groeit jaarlijks met meer dan 2 miljoen nieuwe ogen wereldwijd, wat een totale beschikbare markt (TAM) vertegenwoordigt van $1,06 miljard aan terugkerende marktkansen elk jaar, met een servicebare markt (SAM) van $400 miljoen (rekening houdend met de EU en de VS).

De keratoconusmarkt is onderverdeeld in 4 groepen op basis van de 4 stadia van de voortgang van keratoconus. Momenteel worden de meeste gevallen van keratoconus in stadium 3 en 4 niet behandeld vanwege het ontbreken van effectieve oplossingen of worden ze behandeld met invasieve technieken zoals keratoplastiek. Stadium 3 en 4 zijn het belangrijkste doel van het implantaat, met het potentieel om de eerste effectieve implanteerbare oplossing te worden om het zicht te verbeteren, ook voor patiënten in stadium 2.

We hebben 5 intentieverklaringen (LOI's) ondertekend met bedrijven en distributeurs die duidelijk interesse hebben in de commercialisering en distributie van het implantaat in belangrijke geografische gebieden zoals de EU, de VS, Singapore, Maleisië, de Filipijnen en Indonesië, Zuid-Amerika, voor een verkoopprijs aan de eindgebruiker van €600 tot 1.000, afhankelijk van de markt.
We zijn momenteel bezig met fondsenwerving, waarvan al 600.000 euro is veiliggesteld, en we sluiten 150.000 euro af met een op wetenschap gebaseerde durfkapitalist en zijn nu op zoek naar investeringen voor een totaal van 450.000 euro.


Het behandelen van ziekten van het hoornvlies en het voorkomen van blindheid door innovatie
Regio
Europa
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.