Profiel nr. 107229

De gehoor- en visie diagnostische systemen van de toekomst

29/11/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
 • Het bedrijf is een software healthtech-onderneming voortgekomen uit het Donders Institute aan de Radboud Universiteit in Nederland. Met behulp van onze gepatenteerde Brain Computer Interface ("BCI") en kunstmatige intelligentie ("AI") technologie ontwikkelen we snelle, nauwkeurige en gebruiksvriendelijke gehoor- en gezichtsdiagnostische tests die uitsluitend vertrouwen op de hersenrespons van de patiënt en niet op handmatige respons. In 2021 ontvingen we een R&D-pilotcontract van €600.000 met GNResound, de op twee na grootste hoortoestellenfabrikant ter wereld. We hebben 2 MIT Partnership Grants, 2 Marie Curie Horizon Grants (UMC Groningen & Radboud), evenals de Eurostar-subsidie voor ons gehoordiagnostisch prototype, ontvangen. Het product heeft met succes 2 vroege validatietests doorstaan bij Horzentrum Oldenburg, het toonaangevende Europese onderzoekscentrum voor gehoor.
 • Onze kernactiviteiten omvatten onderzoek en ontwikkeling, softwareontwikkeling, productontwerp, management en marketing.
 • We hebben 10 voltijdse equivalenten (FTE's): CEO, R&D-ingenieurs, datawetenschappers, neurowetenschappers, softwareontwikkeling, laboratoriummanager en toonaangevende audiologen als betaalde adviseurs.
 • We hebben sterke partnerschappen met UMC Utrecht, UMC Radboud, U van Magdeburg en Horzentrum Oldenburg.

Activiteiten van het bedrijf
 • Door gebruik te maken van onze gepatenteerde Brain Computer Interface ("BCI") en kunstmatige intelligentie ("AI") technologie, ontwikkelen we de volgende generatie gehoor- en gezichtsdiagnostische tests die uitsluitend vertrouwen op de hersenrespons. We zijn in staat om de hersenrespons van een patiënt op visuele of auditieve stimuli te interpreteren met een snelheid en nauwkeurigheid die 20 keer hoger ligt dan bij de concurrentie. Dit stelt ons in staat om een volledig objectieve diagnostische test te creëren die snel en gemakkelijk te gebruiken is.
 • In samenwerking met toonaangevende hardwarepartners voor EEG zijn we bezig met het afronden van ons gevalideerde werkende prototype. Dit product zal snelle en nauwkeurige gehoordiagnostische tests bieden voor patiënten van 2 jaar tot 100++, zonder dat dit, in tegenstelling tot conventionele systemen, een respons van de patiënt vereist. Dit product zal tegen het vierde kwartaal van 2025 worden gecertificeerd als een medisch hulpmiddel van klasse 2a in de VS en Europa en kort daarna op de markt worden gebracht. Het product heeft externe vroege validatietests ondergaan bij Horzentrum Oldenburg en onze eerste bruikbaarheidspilot bij Koraal.
 • We werken samen met toonaangevende specialisten op het gebied van audiologie om het uiteindelijke minimum levensvatbare product te ontwerpen om een succesvolle product/market fit te waarborgen.

Onderscheidend vermogen
 • Het product is uniek doordat het de voordelen van het scala aan momenteel beschikbare gehoortestsystemen combineert zonder de nadelen. Het heeft de snelheid en objectiviteit van conventionele gehoorscreeningtests (geslaagd/ongeslaagd), de uitgebreidheid van standaard gehoordiagnostische tests en de objectiviteit van de huidige gehoordiagnostische test op basis van hersenrespons. Het heeft echter niet de nadelen van de huidige tests: huidige screenings-tests zijn onnauwkeurig en onvolledig.
 • Huidige hersenrespons-tests zijn buitengewoon kostbaar, tijdrovend en vereisen anesthesie om de patiënt tijdens de test immobiel te maken.
 • Dit product biedt ook extra voordelen ten opzichte van conventionele tests, aangezien het een geautomatiseerd systeem is dat geen hoogopgeleide testbeheerder vereist. Het is lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te vervoeren naar verpleeghuizen voor gehandicapte of oudere patiënten, en tot slot is het ontspannend voor de patiënt met een ruime selectie aan video's. Het product heeft het potentieel om de nieuwe gouden standaard te worden voor gehoordiagnostische tests voor alle patiënten. 
 • Focus op: Definitieve productontwikkeling, certificering, vergoedbaarheid door verzekering en marktintroductie.

Overig
 • Horen en zien zijn cruciaal voor educatieve ontwikkeling, sociale verbinding en geestelijke gezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat meer dan 1,5 miljard mensen last hebben van gehoorproblemen, waarvan slechts 23% wordt behandeld. Onbehandelde gehoorproblemen kosten onze samenleving meer dan 1 biljoen dollar aan extra kosten voor gezondheidszorg en langdurige zorg, evenals verminderde productiviteit. Naarmate onze bevolking ouder wordt, zullen deze problemen blijven groeien. Behandelingspercentages van 23% suggereren dat de gehoorapparatenindustrie (een markt van $10 miljard) en de gehoordiagnostiekmarkt ($2,2 miljard) slechts een fractie van hun beoogde patiëntenpopulatie bedienen, waardoor aanzienlijke inkomstenkansen verloren gaan.

 • Een van de belangrijkste redenen voor lage behandelingsniveaus is dat conventionele diagnostische tests voor gehoor en visie gebaseerd zijn op technologie die meer dan 60 jaar oud is en afhankelijk is van de nauwkeurige reactie van patiënten (>100 keer drukken op knoppen!).

 • Met onze op hersenrespons gebaseerde diagnostische systemen worden de objectieve resultaten automatisch gegenereerd, zodat alle bevolkingsgroepen correct en efficiënt kunnen worden gediagnosticeerd voor behandeling.

 • Met dit systeem kunnen alle bevolkingssegmenten efficiënt worden gediagnosticeerd voor behandeling.


De gehoor- en visie diagnostische systemen van de toekomst
Regio
Midden-Nederland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.