Profiel nr. 107141

Creëer schoon en toegankelijk drinkwater met minder afval

09/11/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Verpakkingsindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
 • Het bedrijf (hierna te noemen: TC), gevestigd in Nederland, is opgericht in 2017 met als doel een recyclebare biobased volledig biologisch afbreekbare fles voor water en niet-bruisende frisdrank te ontwikkelen en te commercialiseren; genaamd 'The Natural Bottle'.
 • TC heeft in 2022 een eerste prototype van een waterfles van 500 ml ontwikkeld en met succes geproduceerd, gemaakt van Polyhydroxyalkanoaten (PHA). Het bedrijf werkt nu aan de bouw en commercialisering van een eerste grootschalige demonstratiefabriek in Europa met een jaarlijkse productiecapaciteit van 1 miljoen flessen vanaf de eerste pilotlijn in het vierde kwartaal van 2023 en 21 miljoen flessen per jaar op volledige commerciële schaal in 2026.
 • Bovendien voorziet TC meerdere productiefabrieken in verschillende regio's over de hele wereld via licentieovereenkomsten met verschillende belangrijke belanghebbenden in de gebotteld waterindustrie. Dit zou moeten resulteren in een totale jaarlijkse productiecapaciteit van 150 miljoen flessen tegen 2026.
Het doel van dit document is het vergemakkelijken van de opschalings- en commercialiseringsambities van TC door de identificatie van de belangrijkste focusmarkten van TC en klantensegmenten in de wereldwijde markt voor gebotteld water.

Activiteiten van het bedrijf
 • ​Op korte termijn ligt de focus dus op de gegarandeerde afname van de eerste demonstratiefabriek in Europa met een productiecapaciteit van 1 miljoen flessen tegen 2024. De eerste 250.000 flessen worden geproduceerd en gefactureerd in het eerste kwartaal van 2024. 21 miljoen flessen worden op volle schaal geproduceerd in 2026.
 • Op de middellange en lange termijn voorziet TC een totale productiecapaciteit van 150 miljoen flessen tegen 2026 via licentieovereenkomsten wereldwijd.
 • Belangrijke focusmarkten voor TC zijn landen en regio's waar het de grootst mogelijke impact kan hebben met de introductie van The Natural Bottle als een duurzaam alternatief voor conventionele eenmalige plastic waterflessen.
 • Dit betekent effectief landen en regio's met slechte en/of inefficiënte afvalverwerkingspraktijken, waar plastic lekkage een aanzienlijke bedreiging vormt voor het milieu en waar plastic waterflessen aanzienlijk bijdragen aan het lekken van plastic afval. Er zal speciale aandacht worden besteed aan plastic lekkage in het mariene milieu vanwege de omvang van dit wereldwijde probleem en het feit dat PHA onderscheidend is als het gaat om zijn hoge biologische afbreekbaarheid in diverse mariene omgevingen.

Onderscheidend vermogen
 • ​Markt:
Op korte en middellange termijn komt de Middellandse Zee-regio naar voren als de meest significante focusregio voor de afname van productie van de eerste Europese demonstratiefabriek. De Middellandse Zee wordt beschouwd als de zesde grootste ophoping van zwerfvuil in zee ter wereld. Met 1% van 's werelds wateren en 7% van alle wereldwijde microplastics. Elk jaar komt naar schatting 0,57 miljoen ton plastic in de Middellandse Zee terecht. Geïdentificeerde belangrijke focuslanden zijn onder andere Egypte, Turkije, Italië, Spanje, Frankrijk en Griekenland. Samen vertegenwoordigen deze landen ongeveer 10% van de wereldwijde vraag naar gebotteld water, ongeveer 73,5% van het slecht beheerde plastic afval in de regio en meer dan 75% van de lekkage van plastic afval in het mariene milieu van de regio.

Overig
 • TC heeft een fles gecreëerd die bestaat uit natuurlijk materiaal, direct afkomstig uit de natuur om onze aarde schoner te maken. De inhoud van deze natuurlijke materialen is biobased en biologisch afbreekbaar, vergelijkbaar met natuurlijke materialen zoals cellulose, eiwitten en zetmeel. Daarom wordt ons product gecreëerd door een uitgebreide verscheidenheid aan micro-organismen via bacteriële fermentatie. In het fermentatieproces zet de bacterie verschillende soorten grondstoffen om in een product van microbieel materiaal, wat resulteert in een natuurlijk polymeer. Dit natuurlijke proces kan worden ontwikkeld in een industriële omgeving.
 • Kapitaal: 800.000 euro
 • Focus op: Groei
 • Exit: 5 jaar

Creëer schoon en toegankelijk drinkwater met minder afval
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.