Profiel nr. 107125

Gespecialiseerd koeriersbedrijf in niche markt

03/11/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Beroepsgoederenvervoer over de weg

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 500.000 - € 1.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is in meer dan 20 jaar uitgegroeid van een kleine activiteit tot de huidige omvang. Sinds jaren heeft men zich gespecialiseerd in de logistieke organisatie voor het vervoer van kostbare apparatuur naar partijen die daar tijdelijk behoefte aan hebben. Eén van hun belangrijke opdrachtgevers produceert de apparaten en verkoopt of verhuurt deze aan de eindgebruiker, waarbij onderhavig bedrijf ervoor zorgt dat de apparatuur tijdig op de bestemming is.  


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming betreft een gespecialiseerde koeriersdienst voor het door heel Europa heen vervoeren van kostbare apparatuur naar partijen die daar tijdelijk behoefte aan hebben.Het wagenpark bestaat vooral uit bestelbussen, maar voor grotere opdrachten worden er ook trucks of bakwagens ingezet, terwijl voor de kleinere klusjes bestelauto's beschikbaar zijn.  


Onderscheidend vermogen

De organisatie kenmerkt zich door een platte structuur zonder overbodige overhead. Door een betrouwbaar en goed georganiseerd logistiek proces heeft men bij gerenommeerde opdrachtgevers een sterke vertrouwenspositie opgebouwd en is men in staat een gedegen marge te realiseren. Het betreft een niche markt met -zeker in Nederland betrekkelijk weinig concurrentie.


Overig

Er zijn een kleine 40 medewerkers werkzaam in het bedrijf. De omzet is de afgelopen jaren fors gestegen, de rentabiliteit is uitstekend.  De activiteiten worden georganiseerd vanuit een modern, gehuurd, bedrijfspand. De onderneming is gelegen in Limburg. Het bedrijf is niet meer afhankelijk van de DGA. De huidige eigenaar heeft betrekkelijk weinig bemoeienis meer met de onderneming en wenst zijn aandelen te verkopen.  Reden voor verkoop: sinds enige tijd heeft de DGA de dagelijkse leiding over gelaten aan een bedrijfsleider, die dit uitstekend doet. Deze wil die rol desgewenst graag blijven vervullen, maar wil het bedrijf niet overnemen. Daarom wordt nu een nieuwe eigenaar voor de onderneming gezocht. Reden tot koop: de onderneming is actie fin een niche van de markt voor transport- en koeriersdiensten. Aankoop lijkt het meest voor de hand te liggen voor een strategische partij. Voor een logistiek dienstverlener die al op deze markt actief is of uitbreiding naar andere (rendabele) marksegmenten zoekt is dit een mooie opportuniteit om die stap te zetten. Voor geïnteresseerde partijen is na ondertekening van een NDA een IM beschikbaar.


Gespecialiseerd koeriersbedrijf in niche markt
Regio
Limburg
Branche
Transport
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.