Profiel nr. 107025

Solide Makelaarskantoor (Drenthe) met stevige marktpositie

11/10/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Drenthe

Ook interessant voor

Groningen

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Bemiddelaar in onroerende zaken

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het aangeboden makelaarskantoor is een gevestigde naam in haar werkgebied. Sinds midden jaren ’90, gevestigd in Noord Drenthe, lokaal en regionaal kantoor toonaangevend en onafhankelijk. De onderneming is zeer goed ingevoerd in de regio. De makelaardij is actief binnen de dynamiek van de traditionele makelaardij van hoofdzakelijk particuliere woonhuizen; bestaande bouw en nieuwbouw. Vanzelfsprekend verzorgt het kantoor de gangbare additionele diensten: taxeren van woningen, bemiddeling en begeleiding bij huur en verhuur van woningen.


Activiteiten van het bedrijf

De lommerrijke omgeving van het gebied is in trek bij het betere segment in de woningmarkt. De nabije ontsluiting naar verkeersaders biedt voor woningeigenaren het beste van 2 werelden tussen werken en ontspannen. Klanten waarderen de grote kennis van de regionale markt en inzet van het team, de lage drempel, korte lijnen en vlotte, regelmatige terugkoppeling waarin persoonlijke contact de boventoon voert. De continuïteit wordt mede geborgd door het grote aantal terugkerende klanten. Sinds de start van onderneming zijn meer dan 1250 woningtransacties succesvol afgerond.


Onderscheidend vermogen

Certificeringen van de onderneming staan borg voor de kwaliteit van de dienstverlening en vaardigheid van het kantoor: NVM-makelaar – NRVT – NWWI – VastgoedCert.

Onderneming geniet binnen deze kringen een bijzonder gunstige positie in de benchmark. Het marktaandeel van het kantoor bedraagt over een reeks van jaren ruim 22% !


Overig

Reden voor verkoop en kandidaat-koper ondernemer heeft de levensfase en positie bereikt waarin deze plaats wil maken voor een opvolger. Eigenaar is bereid nog enige tijd parttime aan het kantoor verbonden te blijven.

De verkoper wenst het volledige bedrijf (100% van de aandelen) te verkopen. Het kantoor is zeer geschikt voor strategische kopers. Voor ondernemende makelaars die zich zelfstandig  willen maken is dit een interessante uitgangspositie. Ondernemer draagt de onderneming graag over aan een kandidaat die met bezieling voor markt, klanten en segment de constante, betrouwbare kwaliteit  van het kantoor voortzet. Ondernemer is bereid zich desgevraagd nog enige tijd aan de onderneming te verbinden.

Prijs: Nader overeen te komen.

Eigen inbreng: Belangstellenden worden geacht relevante eigen middelen te kunnen inbrengen.  

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking en uitgebreide toelichting op de voorliggende markt, resultaten en organisatie. Na bevestigde belangstelling wordt een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar gesteld.


Solide Makelaarskantoor (Drenthe) met stevige marktpositie
Regio
Drenthe
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.